Разгледай новата ни Академия за Лични Финанси и се включи

IMPETUS Capital инвестира в софтуерната компания за управление и съхранение на данни Tiger Technology

IMPETUS Capital инвестира в Tiger Technology, софтуерна компания, която разработва интелигентни решения за управление и оптимизация на облачно и локално съхранение на данни. Инвестицията е извършена чрез “ИмВенчър” III КДА под формата на конвертируем заем от 400 хил. евро, с премия от 25% при следващ рунд, като общият размер на бридж рунда на финансиране е близо 2 млн. евро, съвместно с ангел-инвеститори. Компанията подготвя Серия A рунд на финансиране от 10 млн. евро за планираното си разрастване в различни вертикали.

Преди този рунд, Tiger Technology е набрало 6 млн. евро инвестиции от Telelink Investments, MFG Invest, Nikolov & Partners, SDC Swiss AG, Димитър Рачев и Provity.

Съоснователят и управляващ партньор на IMPETUS Capital, Николай Мартинов коментира: „Tiger Technology е високоспециализирана иновативна компания, която решава проблема с нарастващите обеми данни в облака. Компанията се утвърждава като водещ доставчик на ефективни и мащабируеми решения за съхранение и управление на данни и вече получава признание от партньори като Microsoft, Amazon и Milestone.“

За Tiger Technology

Tiger Technology специализира в решения за управление и съхранение на данни, които оптимизират инфраструктурите за съхранение в медийната и развлекателната индустрия, видео наблюдение, здравеопазване, корпоративни ИТ и други. Техните решения позволяват мащабируеми локални, хибридни и облачни работни процеси, подобрявайки защитата на данните, икономичността и непрекъснатостта на бизнес процесите. Компанията се цели в пазар от близо 100 млрд. долара и двуцифрен ръст от 18.8%.

Основана през 2004 г., Tiger Technology започва с високопроизводителни решения за съхранение на данни. В партньорство с IBM през 2017 г., разработва Tiger Bridge, което променя траекторията ѝ. IBM обявява, че Tiger Bridge предлага бързо и евтино съхранение на данни в облака, отваряйки нови възможности в облачните технологии и видеонаблюдението. Днес Tiger Technology е лидер в хибридните облачни решения, партнирайки с гиганти като Microsoft, Amazon, IBM, Wasabi, Seagate, Milestone Systems и други. Компанията е единственият технологичен партньор на Microsoft в три от четирите категории на съхранение (публичен, частен, хибриден и обществен облак).

Сред клиентите на компанията са Hamad International Airport (Катар), City of Denver (САЩ), Harry Reid International Airport (САЩ), HSBC Bank Hong Kong, Gulf Bank Kuwait, UK Police Force (Лондон, Нотингам, Манчестър, Лестър, Съсекс), Yokogawa Electric,  Curry & Brown (Хонг Конг) и публичната система на здравеопазване във Великобритания – NHS. Tiger Technology навлиза и в пазарите в Далечния изток със стратегически партньорства в Сингапур, Китай, Южна Корея и Япония.

За Tiger Bridge

Tiger Bridge е SaaS („софтуер като услуга“) решение за съхранение, защита и управление на данни. То е предназначено за клиенти с хибридна инфраструктура, позволявайки управление на няколко облачни екосистеми едновременно и поддържайки всички големи облачни доставчици. Tiger Bridge намалява разходите като предоставя възможност на клиентите да достъпват точно нужните им данни. Важно предимство на решението е улесняването на работата с изкуствен интелект (AI), позволявайки интеграция на AI процеси като разпознаване и категоризация н