Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

A4E и Browswave са част от второто издание на BEAMUp Lab

A4E и Browswave са избрани заедно с още 20 компании, които отговарят на критериите на Българска фондова борса за програмата BEAMUp Lab. Всичките 22 участници са подбрани между 1500 български компании. Участниците са предимно от технологичния сектор с основна дейност развитие на софтуер, финтех, анализ на данни, медиа мониторинг, електронна търговия и др. 70% от компаниите са преминали успешно поне един рунд на финансиране от рискови инвеститори, като са набрали общо над 70 млн. лв. Средният размер на приходите на компаниите-участници във второто издание на BEAMUp Lab е 1,5 млн. лв., като средният им ръст на приходите за последните 3 години е над 70%.

А4Е разработва онлайн платформа, която автоматизира вземането на бизнес решения на база анализ на исторически и прогнозни данни. Намира приложение в търговията, финансовия и застрахователен сектор, а сред най-големите клиенти на компанията са сладкарници Неделя, eBag, Deichmann и др. Компанията е създадена през през 2015 г. от Христо Хаджичонев, Александър Ефремов, Николай Николов и Димитър Атанасов с общо над 75 години опит в анализирането на данни. IMPETUS Capital инвестира в компанията от 2015 г.

Browswave предоставя инструменти за търговско и бизнес разузнаване (sales and business intelligence) на абонаментен принцип, използвани както от търговските вериги за електроника, така и от доставчиците им. Сред клиентите на компанията са HP, LG, А1, АSUS, MediaMarkt, ACER и Kyocera. Компанията е създадена от Николай Недев, чийто предишен продукт laptop.bg е добре познат в България. IMPETUS Capital инвестира в Browswave от 2018 г. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.