Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Storied Data завършва годината с нови стратегически партньорства

През последното тримесечие на годината Storied Data–компанията, която създаде нов дигитален формат за публикуване на данни, постига няколко ключови сделки, които укрепват нейната позиция в индустрията. Едно от значимите постижения е сключването на първото споразумение за лицензиране (Original Equipment Manufacturer–OEM Agreement)  с японския доставчик на системи за управление на бизнес процеси (ERP), Broadleaf. 

Според договора, Storied Data ще разработи и поддържа всички вътрешни и насочени към клиенти табла на Broadleaf, с планове за разширение към други приложения в бъдеще. Storied Data е избрана заради уникалната й технология и архитектурата й, която позволява инсталации в различен мащаб (мащабируемост).

Broadleaf разполага с над 80 000 клиента, което води до специфични изисквания за мащабируемост. Компанията счита, че наличните на пазара Business Intelligence (BI) софтуерни решения не постигат тази цел по технически и финансово ефективен начин. Това е причината да избере Storied Data, която има новаторски подход. Този успех укрепва позицията на Storied Data като водеща компания, предоставяща иновативни и мащабируеми решения за голям брой потребители.

Другите значителни скорошни успехи на Storied Data са на европейския пазар. VDP (Сдружение на немските облигационни банки) избра решението на компанията за своите финансови публикации. Този успех включва VDP в портфолиото от клиенти на Storied Data, заедно с икономически издатели като The European Mortgage Federation, The European Datawarehouse, thе Prime Collateralised Securities Group, и други. Така Storied Data става водеща технология за публикуване в областите на облигациите и секюритизацията.

Също така, Storied Data подписа договор с Евробанк за разработване на интерактивни маркетингови публикации за инвестиции. Тези публикации ще улеснят представянето, анализа и избора на инвестиционни продукти за клиентите на Евробанк..

Успехите на Storied Data през четвъртото тримесечие на 2023 г. подчертават нейната динамична еволюция, принос към иновациите в областта на Business Intelligence,, публикуването на финансови данни и интерактивния маркетинг. Тези постижения я позиционират като ключов играч, предоставящ мащабируеми и технологично напреднали решения за различни отрасли и приложения.

Storied Data обединява в себе си индустриите за дигитални документи, бизнес анализи и създаване на HTML без употреба на код.  Пазарът, в който се цели Storied Data е огромен. За сравнение, за една година се създават около 3 трилиона PDF документа, а Powerpoint разполага с 1.5 милиарда потребители. Затова компанията разделя клиентите си на три категории. При големите компании, които на американския пазар се оценяват на над 1 млрд. долара, Storied Data прави директни продажби. Средните и малки предприятия, както и крайните потребители купуват продукта онлайн. 

Част от настоящите клиенти на Storied Data са Европейския съвет за обезпечени облигации, Българска фондова борса, Eurobank, Deloitte и европейската асоциация за финансови инструменти PCS Group.

С разширяването на пазарния си дял в Америка и в Европа, Storied Data върви към постигането на целта си – да превърне формата си в екосистема, коренно променяйки публикуването на данни.

Storied Data е основана през май 2022 г. и е част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth от юни 2022 г.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

<