Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Storied Data с ново финансиране и двойно по-висока оценка на стойността за една година

Иновативната технологична компания за дигитално публикуване на интерактивни данни Storied Data Inc. привлече ново финансиране при над два пъти по-висока оценка на компанията спрямо миналогодишния рунд. В компанията от портфолиото на Impulse Growth и IMPETUS Capital влизат японски и швейцарски инвеститори. 

Storied Data ще използва инвестицията, за да увеличи допълнително продажбите си и да реализира маркетинг инициативи. Подборът на инвеститорите е стратегически. Чрез него, компанията цели да разшири продажбите си в Япония. Storied Data се стреми и да спечели нови клиенти и договори в Европа, където клиентите ѝ са основно от финансовата индустрия, както и компании, които публикуват икономическа информация, достъпна за над 2 500 банки.

Storied Data Inc. e технологичен старт-ъп, базиран в САЩ, основан от български и американски предприемачи. Компанията е разработила и налага на международния пазар иновативна платформа за леснодостъпно създаване на автоматизирани интерактивни документи. Платформата Storied Data трансформира всякакъв вид комплексни бази  данни в „умни“ документи, състоящи се само от една страница в HTML формат с вградени аналитични функции. Платформата намира приложимост във всяка сфера, която изисква представянето на визуализирани данни в лесен за възприемане и разбиране вид и с възможност за динамични анализи. 

Storied Data Inc. консолидира технологии от три пазара – графичен дизайн, икономическа информация и no-code web development и така представя информацията по нов начин и спестява разходи и време. 

Storied Data има амбицията да промени драстично публикуването и употребата на информация на пазар, оценяван на над 160 милиарда долара годишно. Продуктът на Storied Data е на пазара едва от началото на 2022 г., но амбицията на компанията е до няколко години оборотът ѝ да достигне 100 млн. долара.

IMPETUS Capital инвестира в Storied Data в средата на 2022 г. чрез фонда за рискови инвестиции ИмВенчър II. Стойността на инвестицията е 500 хил. евро. Посредством решението на Storied Data, Impulse Growth предоставя на инвеститорите си динамични данни отностно и разпределениeто на портфолиото, както и IMPTECH – българският технологичен индекс.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.