Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Speedy с рекордна печалба от 41,3 млн. лв. за 2022 г.

През 2022 г. Speedy е превозила 42,7 млн. пратки, което представлява повишение с 3,4% спрямо 2021 г. Приходите на компанията са се повишили с 22% до 255 млн. лв. Куриерската компания е един от най-големите платци на дивиденти сред компаниите, листнати на българския капиталов пазар. Традиционно тя заделя за инвеститорите си поне 50% от реализираната печалба.

Speedy e сред двете най-големи компании на пазара на куриерски услуги в България с пазарен дял от над 33%. Компанията има близо 600 офиса и автоматични пощенски станции, покриващи 100% от територията на страната, като обслужва над 1 000 000 клиенти годишно. Тя е и първата българска куриерска компания, внедрила сертифицирана система за управление на качеството. Компанията внедрява редица иновации в дейността си – Speedy Parcel Shop (SPS) за навлизане в сегмента на пратките на дребно, както и използване на електромобили, които да обслужват клиентите на компанията в големите градове в България.

В партньорство с DPD, Speedy предлага доставки и извън България, като външният пазар осигурява около 17% от приходите на компанията.

През ноември 2012 г. Speedy излиза на Българската фондова борса и се превръща в първата компания с публичен статут в бранша. Impulse Growth инвестира в Speedy от 2021 г.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.