Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Shelly Group интегрира нови хардуерни и софтуерни стандарти

“Shelly Group” ( SLYG / ISIN: BG1100003166),  компанията за “Интернет на нещата” (IoT) решения, част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth IoT, ускорява разрастването си в професионалните пазарни сегменти. На Light + Building 2024, водещото световно търговско изложение за осветление и сградна техника, Shelly Group обяви интегрирането на световно утвърдени хардуерни и софтуерни стандарти. 

Съществуващите KNX системи за домашна и сградна автоматизация, както и DALI системите за управление на осветлението ще се възползват от възможностите за безпроблемна интеграция и разширяване с решенията и продуктите на Shelly Group, без да е необходимо да се променя или разширява съществуващото окабеляване. Освен това Shelly Group пуска нов безплатен инструмент, който свързва крайните клиенти на германския пазар с електротехници за инсталиране на техните продукти.

Интегрирането на протокола KNX в релета и димери от продуктовите гами Shelly Pro и Shelly Pro PM дава възможност за синхронизиране на автоматизацията с други KNX-съвместими компоненти. По този начин KNX решенията за автоматизация могат лесно да бъдат разширени, за да отговорят на променящите се нужди и да осигурят гъвкавост и адаптивност в бъдеще.

 Устройствата Shelly Pro допринасят за енергийната ефективност, комфорта и удобството чрез достъп до обширните функции и сценарии за управление на протокола. KNX е глобален стандарт за домашна и сградна автоматизация, който позволява цялостен контрол на сградата, включително осветление, отопление, вентилация и климатизация, засенчване, сигурност, енергия и др.

Високата гъвкавост на продуктите и решенията на Shelly Group ще позволи конфигурирането на DALI-съвместими осветителни системи без промяна на окабеляването. Безпроблемното свързване на продуктите и решенията на Shelly с цифрови DALI осветителни системи ще се постигне чрез контролер за управление на DALI осветителни системи. В резултат на това в различни помещения или зони на жилищни и търговски сгради могат да се постигнат различни функции и настроения на осветлението според нуждите, които след това могат лесно да се регулират и оптимизират. Shelly ще пусне на пазара първото си устройство за управление, внедрено в DALI, през първата половина на 2024 г. Разработен и управляван от Digital Illumination Interface Alliance, глобален консорциум на водещи производители на осветително оборудване, DALI се използва за управление, конфигуриране и програмиране на осветителни системи.

В допълнение към многобройните нови продукти, включително в продуктовите категории Shelly BLU и Qubino Wave, на Light + Building 2024, Shelly Group представи и нов инструмент в подкрепа на професионалните инсталатори: “Търсене на инсталатори“. Безплатният инструмент улеснява крайните клиенти при намирането на подходящ електротехник за инсталиране на продуктите и решенията на Shelly Group. Електротехници могат да се регистрират под същия линк и по този начин имат възможност да генерират допълнителни поръчки, като инсталират продукти и решения на Shelly Group. След тестовата фаза в Германия Shelly Group ще въведе възможността за “Търсене на инсталатори” и в други региони.

Димитър Димитров, изпълнителен директор на Shelly Group, коментира: “Страстта, с която разработваме нови продукти и ги проектираме така, че да са удобни за потребителите, е заложена в ДНК-то на нашата компания. Големият интерес към нашите продукти и решения на изложението Light + Building 2024 подчертава не само, че сме на върха, но и че неуморно се стремим да предлагаме на нашите клиенти, както на професионалистите, така и на крайните потребители, все нови и нови възможности за интелигентни сгради. Особено сме доволни, че KNX, златният стандарт за домашна и сградна автоматизация в цялостното управление на сградата, вече разчита и на перспективността на продуктите и решенията на Shelly”

IMPETUS Capital инвестира в Shelly Group през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. На фона на устойчивите положителни резултати и успешното въвеждане на множество нови устройства, акциите на Shelly Group достигнаха цена от 70 лв. – увеличение от близо  40 пъти за осем години. В края на януари, Shelly Group достигна пазарна капитализация от над 1 млрд. Лева, превръщайки се в компанията с най-висока оценка на Българска фондова борса (БФБ), 

Бързорастящата компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth цели да постигне приходи от 200 млн. евро до 2026 г.–ръст от над 320% спрямо 2022 г. 

Сподели

Стани част от успеха