Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Приходите на Bianor растат 2,5 пъти

Bianor (БФБ: BNR) обяви ръст от 2,5 пъти на консолидираните приходи от клиенти за третото тримесечие на 2023 година до 3,5 млн. лева спрямо 1,4 млн. лв. година по-рано. Резултатът е вследствие на продължаващия органичен ръст на бизнеса и придобиването на компаниите ITIDO и Databreathe. В отчетите все още не се консолидират резултатите на GotoAdmins – водещата българска компания в областта на DevOps и дигиталната трансформация, която Bianor придоби през септември.

Групата реализира оперативна печалба (EBITDA) от 329 хил. лева за тримесечието спрямо 305 хил. лева година по-рано и нетна печалба от 261 хил. лева спрямо предишните 273 хил. лева.

“В момента сме фокусирани върху засилване на дейностите в областта на бизнес развитието. Към отдел “Отбранителна индустрия” в Bianor Services се присъедини Василис Милиотис, който е бивш телекомуникационен и електронен инженер на изтребителите F-16 в гръцките ВВС и консултант в областта на аерокосмическата промишленост и изкуствения интелект. В екипа на GotoAdmins се включи Еудженио Шимици, който оглави бизнес развитието в областта на облачните услуги и дигиталната трансформация. Еудженио идва от американската SoftServe, където е ръководил развитието на пазарите,” каза Спартак Кабакчиев, оперативен директор на Bianor. 

“Увеличихме значително присъствието си на специализирани търговски изложения и организирахме международен семинар в България с участието на водещите европейски компании от отбранителната индустрия. Продължаваме да задълбочаваме и взаимодействието между отделните компании в групата по отношение на търговските канали и клиентите. Разширяването на групата доведе и до значителна диверсификация на клиентската база,” допълни Кабакчиев.

Фондовият пазар оцени положително последните развития около компанията и вследствие на повишената ликвидност акциите на Bianor бяха преместени на Основен пазар, сегмент акции Standard. С цел повишаване на средносрочната ликвидност на акциите, bianor реализира “stock split” в съотношение 1:6. 

На 5 декември 2023 г., ръководният екип на Bianor ще коментира резултатите за Q3 и плановете за бъдещо развитие. Запазете срещата в календара си от този линк.

“Бианор Холдинг” АД обединява група високотехнологични растящи компании–GotoAdmins, ITIDO, Bianor Services и Databreathe. Холдингът разработва специализирани софтуерни решения за водещи корпорации в Северна Америка и Западна Европа от отбранителната, телекомуникационната, технологичната и медийната индустрия, както и за обществения сектор. Компаниите са с интегрирани управленски и бизнес процеси в рамките на Bianor. Bianor е част от портфолиото на Impulse Growth от 2023 г. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии