Специално за хора, които се интересуват от инвестиции или искат да увеличат личното си богатство, но не знаят как, това е за вас…

Специално за хора, които се интересуват от инвестиции или искат да увеличат личното си богатство, но не знаят как, това е за вас…

Методологията GROWTH

Има Нов и Напълно Различен Инвестиционен Подход, с Който Можеш да постигнеш финансов успех, без да се налага:

❌ да четеш стотици дебели книги;

❌ да посещаваш специализирани курсове и

❌ да си губиш времето с обща теория и препоръки.

И всичко това благодарение единствено на Impulse Growth формулата за финансов успех GROWTH

Методологията GROWTH поставя фокус дългосрочните финансови ЦЕЛИ и доходи, двуцифреният ръст на приходите, откриването и инвестиции в компании тип “сини” ОКЕАНИ и увеличаване на личното БОГАТСТВО, посредством ТЕХНОЛОГИЧНИ иновации и креативни ЕКИПИ.

Impulse Growth променя правилата на играта и прави достъпно рисковото финансиране и успешните сделки за ВСЕКИ.

Да, до скоро това беше привилегия, запазена само за професионалните инвеститори и тикети за един и повече милиона евро. Днес е различно ….

Ако искаш някой ден да бъдеш богат, не е достатъчно просто да спестяваш пари - инвестирай.

Диверсифициран ръст само в една акция

Стани част от успеха на най-бързо растящите и иновативни компании на България – дори с инвестиция от едва 250лв.

Impulse Growth ти дава възможност:

✅ Да увеличиш инвестицията си няколко пъти за пет години.

✅ Да инвестираш в диферсифициран портфейл от компании – до 30% от активите на Impulse Growth са инвестирани в традиционно силни и големи растящи компании, които ежегодно разпределят дивидент и до 70% в инвестиционни инструменти, подкрепящи растящи компании в ранен етап.

✅ Да разполагаш с парите си – Акциите на Impulse Growth се търгуват на Българска фондова борса (IMP:BSE), което позволява изход от инвестицията по всяко време на пазарна цена.

✅ Можеш да инвестираш гъвкаво, според собствените си възможности и ритъм – Impulse Growth предоставя достъп до възвръщаемостта на фондове с различен времеви хоризонт – инвестицията е подходяща за период както от 5 г., така и от 30 г.

И всичко това, без:

❌ Да плащаш излишни такси за управление.

❌ Да се налага да следиш борсовите котировки.

❌ Да трябва да наизустяваш сложни термини.

❌ Да се налага дори да разбираш света на финансите.

❌ Да се налага да избираш компании.

❌ Да се налага да решаваш кога да купуваш и продаваш акции.

GROWTH е напълно различен и същевременно изключително традиционен инвестиционен модел.

Инвестиционният модел на Impulse Growth използва формулата GROWTH

GROWTH поставя фокус дългосрочните финансови ЦЕЛИ и доходи, двуцифреният ръст на ПРИХОДИТЕ, откриването и инвестиция в компании тип “сини” ОКЕАНИ и увеличаване на личното БОГАТСТВО, посредством ТЕХНОЛОГИЧНИ иновации и креативни ЕКИПИ.

G

G: Goals

Поставяме ясни и измерими ЦЕЛИ за растеж на продажбите, печалбата, пазарения дял на инвестираните компании.

R

R: Revenue

Двуцифреният и трицифреният годишен растеж на ПРОДАЖБИТЕ е ключов показател открояващ изключителните компании. Фокусът ни е всички компании да растат поне двуцифрено пред последните 3 години и 30 % от тях да разпределят дивидент.

O

O: Opportunity

ВЪЗМОЖНОСТТА за създаване на нови пазарни сегменти, откриването на ПОТЕНЦИАЛИ за компании тип “син” океан в нови индустрии е генератор на дългосрочен растеж на стойността на инвестициите.

W

W: Wealth Management

Impulse Growth съдейства за растежа на личното богаство на непрофесионалните инвеститори.

T

T: Technology Adoption

ТЕХНОЛОГИИТЕ създават стойност, която променя живота на нациите по целия свят. Търсим компании от типа „син океан“ – иновативни, креативни, такива, които изграждат собствена пазарна ниша и растат с десетилетия и инвестираме в бързорастящи компании със силен екип и иновативен подход към пазара. И им помагаме да се превърнат в глобален бизнес за милиарди.

H

H: Human Capital

Балансираните и опитни ЕКИПИ, фокусирани върху растежа и водени от коректен, фокусиран и честен лидер са основата на успешните компании.

Най-важното, което трябва да знаеш за инвестиционния модел GROWTH е, че той носи „диверсифициран растеж в една акция“ и може да постигне значително по-висока доходност от традиционните инвестиционни фондове, напр. пенсионни, договорни или рискови.

"Сините Океани" са наша запазена марка

Инвестицията в Impulse Growth е инвестиция в растящи компании

Инвестицията в растящи компании е напълно различна от всичко, което познаваш.

Тя не е:

Инвестицията в дивесифициран порфтейл от бързорастящи, иновативни и дивидентски компании от типа на Impulse Growth е бъдещето на дяловото инвестиране.

Игра на сигурно… или не съвсем?

В България хората най-често държат парите си в банки или инвестират в недвижими имоти и земя

По данни на Националния статистически институт, през последните 5 години цените на недвижимите имоти са се повишили с около 43%. През същия период общата инфлация е 34%.

И все пак тяхната доходност не е особено голяма: по малко от 1.5% годишно в реално отражение за последните 5 години.

При договорните фондове, които инвестират в зрели и добре познати компании на пазара, доходността не е по-висока – средно малко над 2,3% годишно, изоставайки с 4% от средногодишната инфлация.

Предизвикателството?

Стремейки се да “играем на сигурно”, голяма част от нас българите всъщност губят пари в реално изражение.

Знаете ли, че 80% от спестяванията на американците са в някакъв вид финансови инструменти, а 35% от западноевропейците инвестират в акции и облигации на капиталовите пазари*.

Традиционни в своите разбирания и изоставащи от световните тенденции, в Източна Европа и България над 90% от активите са в банкови депозити и имоти.

За разлика от западноевропейците, данните категорично показват, че ние обикновено инвестираме в пасиви, а не в активи.

*Източник: “Парите говорят”, Капитал

Impulse Growth променя правилата на играта

Impulse Growth демократизира пазара на дялови инвестиции, като дава достъп на всички инвеститори, не само професионалните, да участват в големите сделки на утрешните бизнес лидери и да станат техни партньори в успеха. Привилегия, запазена до скоро, само за отбрана група от професионални инвеститори и предприемачи, готови да инвестират в тикети от порядъка на 1 млн.лева.

Защо го правим?

Истината е, че “старият начин“ вече не работи …

❌ През 2022 г. доходността на пенсионните фондове в България е спаднала значително и близо 1 млрд. лв. от спестяванията на 3,9 млн. българи за втора пенсия в универсалните пенсионни фондове са се стопили.

 Цената на биткойна се срина, през 2023 г. се качи и започна отново да пада

❌ През март за два дни четирите най-големи американски банки изгубиха 52 милиарда долара на борсата

Краткосрочната спекулация с акции и инвестицията в крипто, валута и злато все повече прилича на хазартно увлечение в лъскаво казино, където потенциалната печалба е повече „въпрос на късмет“.

С Impulse Growth имаш възможност да станеш инвеститор в 20+ растящи и иновативни компании, доверявайки се на опита и експертизата на пионерите на инвестиционния пазар на България – Николай Мартинов и Виктор Манев.

Истински хора, които застават с истинските си имена и успехи …

Николай Мартинов

Николай Мартинов е един от пионерите на българския капиталов пазар. С над 30-годишен опит, той е от първите 13 брокера в България. Три пъти носител на приза на БФБ „Брокер на годината“, водеща фигура в осъществяването на първото първично публично предлагане (IPO) на БФБ на „Инвестор БГ“ АД, независим член на съвета на директорите на публичната компанията „Алтерко“ АД. Реализирал над 92 000 сделки на стойност 300 млн. лева.

Виктор Манев

Виктор Манев има 29 г. опит в областта на пазарите с частен капитал, корпоративни финанси, капиталовите пазари и публичните дружества. С компанията си той консултира сделки за над 500 млн. евро в Централна и Източна Европа. Бил е съветник на Paribas Capital, Carlsberg, BNP Paribas PF, BAE Systems, NetJets, веригата за магазини Piccadilly, „Алтерко“ АД.

Диверсифициран ръст само в една акция

Когато закупи акции на Impulse Growth, инвеститорът притежава част от множество иновативни компании с висок потенциал.

В момента компаниите в портфейла на Impulse Growth са 21 в областта на технологиите и иновациите, логистиката, козметични и телекомуникационни компании.

discordia-logo

Още през 2016 г. екипът инвестира в DISCORDIA, когато автопарка ѝ наброява 230 камиона. В момента близо 1400 товарни композиции с логото на DISCORDIA кръстосват пътищата на Европа, а до края на 2023 г. те трябва да са 1800.

Плановете на компанията са да достигне 1 млрд. евро приходи преди 2030 г.

Друга компания от портфолиото на Impulse Growth е Excitel, която за някои инвеститори е истинско “скрито съкровище”. Това е една от най-бързоразвиващите се телекомуникационни компании в Индия, но с български корен.

Excitel предлага широколентов интернет, използвайки стратегията на Uber, и цели да бъде следващия “еднорог” на динамичния индийски пазар.

Impulse Growth демократизира дяловото инвестиране

И ако все още се нуждаеш от причини, за да откриеш своята реална сметка, ето ти пет:

✅ Откриването на инвестиционна сметка е лесно – необходими са по-малко от 15 минути, за да регистрираш своята сметка и профил в платформата на инвестиционния посредник Karoll

✅ Можеш да участваш с ниски инвестиции – еднократно или регулярно и дори 250 лв. са достатъчни

✅ Инструментът е проектиран за непрофесионални инвеститори, които искат да постигнат целите си и да увеличат личното си богатство

✅ Нямаш ангажимент и отговорност да следиш резултатите и да управляваш портфолиото от компании – това е наша грижа. Така постигаш оптимална доходност от инвестицията.

✅ Можеш да започнеш още днес ….

Инвестиционна сметка в ИП Карол е всичко, от което се нуждаеш, за да тръгнеш по пътя на финансовия успех.

Инвестиции за простосмъртни? с Николай Мартинов, управляващ партньор на инвестиционния фонд IMPETUS Capital и създател на Impulse Growth. Виж интервюто с Николай Мартинов за Лайфхак

За кого е подходяща инвестицията в Impulse Growth

✅ Хора, които търсят допълнителна доходност

✅ Предприемачи и собственици на малък и среден бизнес

✅ Мениджъри

✅ Служители

✅ Фрийлансъри

✅ Консултанти

✅ Лекари

✅ Зъболекари

✅ Юристи

✅ Софтуерни инженери

✅ Коучове и треньори

✅ Хора, които имат финансови познания и опит

✅ Хора, които нямат финансови познания и опит

✅ Както и всеки, който иска да печели повече …

За кого е подходяща инвестицията в Impulse Growth

✅ Хора, които търсят допълнителна доходност

✅ Предприемачи и собственици на малък и среден бизнес
✅ Мениджъри
✅ Служители
✅ Фрийлансъри
✅ Консултанти
✅ Лекари
✅ Зъболекари
✅ Юристи
✅ Софтуерни инженери
✅ Коучове и треньори
✅ Хора, които имат финансови познания и опит
✅ Хора, които нямат финансови познания и опит
✅ Както и всеки, който иска да печели повече …

© 2023 Всички права запазени
дни
часа
минути
секунди

Включи се безплатно в онлайн курса ни за начинаещи инвеститори!

Без финансови ангажименти и без обвързване - можеш да прекъснеш абонамента си по всяко време, ако не успеем да ти бъдем полезни

Tapline е немска онлайн платформа, която позволява на SaaS компаниите да търгуват своите бъдещи печалби срещу авансово и не-конвертируемо финансиране т.е. компаниите не трябват отстъпват дялове и акции в дружествата си, за да разширят бизнеса си.

Tapline решава значим и болезнен проблем за растящите компании. Тя ги финансира в критичния период между рундовете на финансиране. Това им позволява да запазят и дори да ускорят растежа до получаване на следващото дялово финансиране, като обезпечават сделката само с обичайно повтарящите се приходи. 

Среден годишен ръст:

...% / за последните 5 години

Цена на акция през 2018 г.:

лв.

Цена на акция през 2022 г.:

лв.

Прогнозна цена на акция до 2030г.:

лв.

А4Е разработва онлайн платформа, която подпомага вземането на бизнес решения на база автоматизиран анализ на исторически и прогнозни данни. Намира приложение в търговията, финансовия и застрахователен сектор, а сред най-големите клиенти на компанията са Coca-Cola, Credissimo, сладкарници Неделя, Rocando и др.

Среден годишен ръст:

...% / за последните 5 години

Цена на акция през 2018 г.:

лв.

Цена на акция през 2022 г.:

лв.

Прогнозна цена на акция до 2030г.:

лв.

Browswave предоставя инструменти за търговско и бизнес разузнаване (sales and business intelligence) на абонаментен принцип, използвани както от търговските вериги за електроника, така и от доставчиците им. Сред клиентите на компанията са А1, АSUS Balkans, MediaMarkt, ACER, Beko, Kyocera, Sony, HP.

Среден годишен ръст:

...% / за последните 5 години

Цена на акция през 2018 г.:

лв.

Цена на акция през 2022 г.:

лв.

Прогнозна цена на акция до 2030г.:

лв.

Hydrogenera, позната до началото на 2023г. под бранда Green Innovation, e българска компания, която специализирана в разработването и внедряването на иновативни технологии за производство на водород. Компанията е и първият производител на електролизьори в Източна и Централна Европа.

Успешно реализирани проекти:

82 в три държави

Общ рунд на финансиране затворен от началото на 2023 г.:

2 млн. евро

“Телематик Интерактив България” (Telematic) е компания, чийто бизнес е в онлайн гемблинг индустрия. Притежава една от най-големите платформи за онлайн казино в България – palmsbet.com. 

През март 2002 г. компанията e листната на Българска фондова борса и става първата публична българска компания от игралната (гемблинг) индустрия. 

Приходите от дейността за деветмесечието на 2022 г. на Групата на „Телематик Интерактив България“ АД са на стойност 74.5 млн. лв., което представлява ръст от над 37% в сравнение с консолидираните приходи от дейността за същия период 2021 г. Амбицията на мажоритарните собственици на компанията е до 2025 г. тя да е сред десетте най-големи играча в онлайн гемблинг индустрията в Европа, а до 2030 г. – в целия свят. 

Ръст в приходите за 1 година:

над 37% за деветмесечието на 2022 г. в сравнение с консолидираните приходи от дейността за същия период 2021 г.

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД (Telelink) е център за иновации, който дава възможност на хората и организациите да ползват новите технологии и да изследват пълния си потенциал в дигиталния свят. Фокусът на компанията е върху системната интеграция, информационната сигурност, облачните решения и свързаността. 

Цена на акция през 2019 г.:

7.60 лв.

Цена на акция през септември 2020 г.:

11.10 лв.

Цена на акция през юни 2021 г.:

13.50 лв.

Дивидент за разпределяне между акционерите през 2022 г.:

10 125 000 лв.

“Смарт Органик” АД (Smart Organic) е основана през 2009 г. и днес е един от водещите производители и дистрибутори на био храни в Европа. Чрез мрежата от дистрибутори и търговци на дребно на компанията, продуктите ѝ се предлагат в над 60 страни по света. 

Собственост на групата са веригата био магазини „Зелен“, заедно с онлайн магазина zelen.bg и 25% от българския производител на лютиви сосове Chilli Hills Farms. Компанията има собствена фабрика, която се простира на площ от повече от 6000 кв. м. Някои от най-известните ѝ брандове за Roo’Bar, Dragon Superfoods, Bett’r, Kookie Cat и др. 

През 2022г компанията придобива мажоритарен дял в „Сантулита“ ООД, водещ производител на смути под марката Frudada и на компанията „Биопак“ ООД – ключов доставчик на биоопаковки и чаши, с разработена мрежа и фокус в ХоРеКа дистрибуцията.

Среден годишен оборот:

над 30 млн. лв.

Пазарана стойност към края на 2021 г.:

близо 200 млн. лева

Българска фондова борса АД е публично дружество, лицензирано от Държавната комисия по ценни книжа за извършване на дейност като фондова борса от 1997г. и към настоящия момент е единствената действаща фондова борса в страната. 

Отчетът за третото тримесечие на 2022 г. на БЪЛГАРСКА ФОНДОВА БОРСА АД показва ръст на финансовите приходи до 7 825 000 лв. спрямо 5 256 000 лв. за същия период на 2021 г. и ръст на печалбата преди лихви и данъци от 7 197 000 лв. спрямо 4 653 000 лв. трето тримесечие на 2021 г.

Дружеството редовно разпределя дивидент сред акционерите си.

Финансови приходи за трето тримесечие на 2021 г.:

5 256 000 лв.

Финансови приходи за трето тримесечие на 2022 г.:

7 825 000 лв.

Ръст на печалбата преди лихви и данъци за 1 година:

54.5% през 2022 г. спрямо 2021 г.

Козметичната компания Noesis е една от най-новите компании в портфолиото с и иновативни и бързорастящи компании на IMPETUS Capital и платформата за непрофесионални инвеститори Impulse Growth.

Noesis е козметичен стартъп, базиран в Пловдив. Компанията притежава собствена производствена база на площ от 850 кв.м. Основната дейност на дружеството е свързана с разработка и производство на козметика за частни линии на компании, включително за Lidl, Kaufland Metro, DM и стартиращи бизнеси в Европа, но основен приоритет за компанията е развиването на различни продуктови иновации свързани с опазването на околната среда.

Среден годишен ръст:

73% / за последните 5 години

Цена на акция през 2015 г.

1.45 лв.

Цена на акция през 2022 г.

17 лв.

Прогнозна цена на акция 2030 г.

55 лв.

Re:Benefit е софтуерна платформа за управление на служебни придобивки, предназначена за бизнес клиенти. Платформата предоставя възможност за гъвкави и иновативни допълнителни придобивки за служителите в компаниите, позволявайки работодателите да оптимизират разходите си, администрирането на услугата и да дадат възможност на всеки служител да избере придобивки, които отговарят най-добре на нуждите му, с което се повишава и лоялността към компанията – работодател.

Брой потребители за по-малко от 2 години:

10 000 към октомври 2022 г.

Планиран брой потребители до края на 2023 г.:

30 000

Онлайн платформата Promoto, проект на Обединени търговски обекти АД, помага на магазини, заведения и офиси да се свързват директно с производители и дистрибутори на бързооборотни стоки и да им изпращат поръчките си онлайн.  Към 2022 г. платформата поддържа над 30 000 вида стоки и база от 40 различни производителя. Регистрираните потребители са над 2 600 търговски обекта.

Среден годишен ръст на GMV:

56% за периода 2020 - 2022 г.

Ръст в продажбите през 2021 г.

71% спрямо 2020 г.

Прогнозни GMV на компанията за 2022 г.:

22 млн. лв.

SoCyber е компания, специализирана в областта на киберзащитата и онлайн сигурността. Компанията обслужва клиенти в във финансовия и банков сектор, здравеопазване, доставчици на критична инфраструктура в енергетиката, публичен сектор и други, обработващи поверителни данни.

Ръст в приходите от продажби:

146% за деветмесечието на 2022 г. спрямо същия период през 2021 г.

Приходи през 2020 г.:

413 000 лв.

Приходи през 2021 г.:

616 000 лв.

Приходи през 2022 г.:

1 130 000 лв.

BioSeek е стартъп, разработващ алгоритми за семантично търсене в областта на биологичните науки, фармацията, козметичната индустрия и индустрията за торове. Компанията разработва спциализирана онлайн търсачка, онлайн маркетплейс и единна библиотека за програмни кодове. Притежава платформите Sanat.io, Herbal and Natural Medicine и Bioseek.eu.

Приходи от продажби за деветмесечието на 2021 г.

107 хил. лв.

Приходи от продажби за деветмесечието на 2022 г.

374 хил. лв.

Онлайн Среща с Инвеститорите

На 23 февруари 2023 г. (четвъртък) от 17.00 часа ИмПулс I организира онлайн среща с инвеститорите за представяне на резултатите и дейността на платформата през Q4 2022.

Кои са акцентите?

  • 20 иновативни растящи и дивидентски компании в портфолиото на Impulse Growth
  • 4 нови компании през Q4 2022 – Re:benefit, NOESIS, Tapline и Green Innovation (Hydrogenera)
  • Потенциалът на портфолиото до 2030 г.
  • Основателите на IMPETUS Capital и създатели на Impulse Growth Николай Мартинов и Виктор Манев за очакванията и плановете за развитие през 2023 г.
  • Гости Петър Груев,съосновател на Tapline и Драгомир Иванов основател на Green Innovation (Hydrogenera) – две от новите компании в портфолиото на Impulse Growth

Очакваме ви!

Платформата Impulse Growth е маркетингов продукт, не представлява и не предоставя препоръка за инвестиране, нито правен, финансов, бизнес или данъчен съвет. Преди да инвестирате в дялови инструменти, включително в акции на ИмПулс I, следва да направите собствена преценка доколко тази инвестиция е подходяща за Вас, включително чрез независима проверка и оценка на финансовото състояние и дейността на съответната компания, в това число като се обърнете към съответен правен, финансов, данъчен и/или инвестиционен консултант.

Инвестицията в какъвто и да било инструмент крие рискове от загуби, включително риск от загуба на цялата инвестиция. Преди да вземете решение за инвестиране, трябва да се запознаете подробно с рисковете, свързани със съответния инструмент. Не съществува никаква сигурност по отношение на бъдещото развитие на която и да било инвестиция, включително такава в акции на ИмПулс I, и няма гаранция за реализирането на печалби. Всякакви изявления за очаквани резултати са прогнозни по характер и не са гаранция за постигане на тези резултати. Доходността от всяка инвестиция зависи от множество фактори, които са обект на различни рискове.

Представянето на платформата Impulse Growth не представлява, нито е част от публично предлагане, включително на акциите на ИмПулс I, които са били предмет на публично предлагане и към момента са допуснати до търговия на организирания от Българска фондова борса ВЕАМ пазар, на който всеки инвеститор може да закупи акции от съответни продаващи инвеститори, като екипът зад платформата Impulse Growth не участва във и не влияе върху предлагането на акциите на вторичния пазар.

Спестовен план за физическо лице

Ние Ви предлагаме възможността да инвестирате регулярно малки суми под формата на спестовен план. Минималната сума за инвестиция е 200 лв. Срещу парите си получавате акции от прецизно подбран портфейл на иновативни български компании, с потенциал за растеж. Целевата средна годишна доходност на инвестицията при минимален хоризонт 5 години е 20%. При избор на спестовен план парите Ви са допълнително защитени от dollar-cost-averaging стратегията. Можете да следите състоянието на инвестицията Ви всеки ден.

Изпратете ни запитване и ние ще се свържем с Вас.

allterco-logo

Allterco e холдинг, който включва 8 дружества, които са профилирани в сферите на Интернет на нещата и телекомуникациите. Компанията създава иновации чрез проектирането, производството и разпространението на висококачествени IoT продукти, най-популярните от които, са линията Shelly за домашна автоматизация, детските смарт часовници MyKi, тракерите MyKi и серията за лична грижа MyKi Care. 

След 5 години работа Allterco стана вторият бранд в Германия за IoT устройства. Средният годишен ръст на приходите на компанията за последните 5 години е 73%, а целта й е да достигне пазарна капитализация от 1 млрд. евро.

Екипът зад Impulse Growth инвестира в Allterco за пръв път през 2015 година, когато цената на акция на компанията е 1.45 лв. Днес, 7 години по-късно, продажната ѝ цена е 17 лв. и по прогнозни данни ще достигне до 55 лв. до края на десетилетието.

 

Среден годишен ръст:

73% / за последните 5 години

Цена на акция през 2015 г.

1.45 лв.

Цена на акция през 2022 г.

17 лв.

Прогнозна цена на акция 2030 г.

55 лв.

Storied Data е съоснован от българи стартъп, който визуализира големи масиви данни в достъпен интерактивен формат, който позволява лесното споделяне до крайни ползватели. Тяхната платформа се стреми да замени pdf формата, а данните, които преформатират, са цифри, текст и снимки. Основните им клиенти са от Западна Европа и САЩ. Като първите от тях са представители на финансовата индустрия и публикуват икономическа информация, която се разпространява на 2 500 банки в Европа. Основната идея на платформата на Storied Data е да консолидира цялата огромна информация във формат една страница.

Storied Data е една от най-новите компании в портфолиото на Impulse Growth. 

Среден годишен ръст:

...% / за последните 5 години

Цена на акция през 2018 г.:

лв.

Цена на акция през 2022 г.:

лв.

Прогнозна цена на акция до 2030г.:

лв.

BIODIT е водеща високотехнологична компания, която специализира в разработката и производството на системи за сигурност, контрол на достъп и работно време, базирани на биометрична идентификация. Иновативните й системи, обединяват най-съвременните технологии за идентификация и удостоверяване на самоличност чрез разпознаване на пръстови отпечатъци. Нейна е разработката на първата в света безжична биометрична система за заключване – WBLS® (Wireless Biometric Locking System), която не изисква окабеляване, предварително инсталиране, строителство или ремонтни дейности. Продуктите на BioDit се използват за достъп до производства, хотелски стаи, офиси, бизнес центрове, болници, конферентни зали, фитнес салони, гаражи, автомобили и др. В началото 2021 г. е първата компания, която излиза чрез първичнo публично предлане на пазар BEAM на БФБ. През 2022 г. компанията успешно осъществи и увеличаване на капитала си с близо 1,7 млн. лв. Приходите на компанията за първото полугодие на 2022 г. са 5 пъти по-високи от същия период на 2021 г.

Екипът зад Impulse Growth инвестира в BioDit през 2018 година, когато цената на акция на компанията е 1 лв. Днес, 4 години по-късно, продажната ѝ цена е почти двойна.

Среден годишен ръст:

49% за последните 2 години

Цена на акция през 2015 г.

1.00 лв.

Цена на акция през 2022 г.

1.80 лв.

Общо набрани средства:

6 млн. лв.

boleron-logo

Boleron е оператор на софтуерна платформа за дигитално застраховане, използвана от лицензирания застрахователен брокер „Болерон Консултинг“ EООД. Застрахователната платформа е специално създадена за закупуване и управление на застрахователни продукти през Интернет и мобилни телефони от крайни потребители.

Стратегическата цел на компанията е да стане лидер в дигиталното застраховане в Източна Европа, като внедрява нови технологии и навлиза на нови пазари. “Болерон”, която е на пазара от началото на 2020 г., очаква ръст от 300% през 2022 г. спрямо 2021 г. През септември 2022 г. компанията привлече 4.2 млн. лева в третия си инвестиционен рунд, с което общата инвестиция в платформата стига 8 млн. лева.

Екипът зад Impulse Growth инвестира в Boleron през 2021 година, когато нивото на реализирани премийни приходи е под 200 000 лв. Днес, 1 година по-късно, компанията реализира близо 1 млн. лв. премийни приходи за полугодието и планира да завърши годината с 300% ръст спрямо 2021 г.

Среден годишен ръст:

220% / за последните 2 години

Реализирани премийни приходи 2021 г.

800 хил. лв.

Прогнозни премийни приходи за 2022 г.

2.4 млн. лв.

Общо набрани средства:

близо 8 млн. лв.

excitel-logo

Exitel е българска компания, основана в Индия и предлага широколентов интернет, като дава брандиране на по-малки доставчици в страната, които покриват изискванията на компанията за скорост. 

В момента Excitel има над 700 хил. потребители в Индия, като добавя по 100 хил. нови клиенти в рамките на шест до девет месеца. Служителите на компанията в Индия са около 2 400 човека. Excitel има план да бъде следващият еднорог в Индия, достигайки до поне 20 млн. домакинства.

Екипът зад Impulse Growth инвестира в Excitel за пръв път през 2018 година. Днес, 4 години по-късно,  стойността на компанията е двойна.

Среден годишен ръст:

29% за последните 3 години

Брой абонати през 2018 г.

200 хил.

Брой абонати през 2021 г.

над 643 хил.

Прогнознен брой абонати до 2030 г.

20 млн.

speedy-logo-black

Speedy e сред двете най-големи компании на пазара на куриерски услуги с пазарен дял от над 33%. Компанията има близо 600 офиса и автоматични пощенски станции, покриващи 100% от територията на България, като обслужва над 1 000 000 клиенти и над 37 500 000 пратки годишно.

Среден годишен ръст:

18% за последните 5 години

Цена на акция през 2016 г.

36.00 лв.

Цена на акция през 2022 г.

106.00 лв.

discordia-logo

Discordia е една от най-бързо развиващите се транспортни и логистични компании в Европа, която вече разполага с над 1 000 камиона собствен автопарк. Discordia предлага автомобилен, железопътен и контейнерен и въздушен транспорт на територията на цяла Европа, Азия и Америка. Компанията отбелязва ръст от над 35% средногодишно през последните 5 години, като внедрява редица иновнации и най-съвременните технологии в транспорта. Планът й е до края на десетилетието да е в топ 10 на най-големите логистични компании в Европа, а приходите й да са 1 млрд. евро.

Екипът зад Impulse Growth инвестира в Discordia за пръв път през 2016 година, когато цената на акция на компанията е 14.6 лв. Днес, 6 години по-късно, пазарни показатели сочат цена на акция от 111 лв.

Среден годишен ръст:

34% / за последните 5 години

Цена на акция през 2016 г.

14.60 лв.

Цена на акция през 2022 г.

111 лв. според пазарни показатели

Прогнозни приходи на компанията до 2030 г.

€ 1 млрд.