Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Милиони потребители част от нова IoT екосистема – Shelly Group пред инвестиционната конференция на  Baader Bank AG

Shelly Group (FRA:SLYG) предизвика значителен интерес с представянето си на инвестиционната конференция на Baader Bank AG в Мюнхен през изминалата седмица. Изпълнителният директор на компанията, Волфганг Кирш, говори подробно за развойната дейност, пазарните тенденции, финансовите показатели и целите на компанията от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth. Той получи множество въпроси от присъстващите, като представянето на Shelly Group беше единственото, което продължи с 15 минути повече от предвиденото. 

Shelly Group е за първи път на годишното събитие на водещата немска инвестиционна банка Baader Bank AG, което събра над 230 компании и 800 инвеститора от 18 до 21 септември. Още през май тази година, аналитичното звено на Baader Bank AG оцени високо потенциала на Shelly Group и прогнозира възхода на стойността на акциите ѝ, която за периода се повиши двойно. 

Компанията планира годишен растеж на приходите с 51% до 72 млн. евро и на оперативната печалба (EBIT) с поне 63,5% до над 17 млн. евро за 2023 г. За първите шест месеца на 2023 г., приходите на Shelly Group растат с 53,2% – от 18,3 на 28 млн. евро. Оперативната печалба (EBIT) се покачва със 79,9% – от 3,9 на 7 млн. Евро.  Нетната печалба нараства с 80,3% – от 3,2 на 5,8 млн. евро. 

Растежът на Shelly Group е впечатляващ и има солидна перспектива при наличието на над 1.8 млн. домакинства, които вече ползват устройствата ѝ за умен дом, както и на 990 000 потребители на Shelly Cloud, с ръст от 46%. Годишният среден ръст на продажбите на компанията е 60% за последните пет години–три пъти повече от стойността за индустрията за умен дом като цяло. Това показва, че около Shelly Group се заражда цялостна екосистема. В момента компанията се налага като платформа и устройствата ѝ осигуряват съвместимост с “интернет на нещата” (IoT) и домакински уреди на водещи производители като Apple, Google, Homematic, FIBARO, Legrand, Philips, Samsung Electronics, Schneider Electric и Siemens. 

С поглед към бъдещето, Shelly Group работи с техническите училища в Германия, Австрия, Швейцария и скандинавските държави, предоставяйки обучение по инсталация на решения за умни домове. 

Решенията на Shelly Group са на изгодна цена и лесни за инсталиране и употреба, което допринася за значителния растеж на индустрията на “интернет на нещата”, подобно на ефекта на компанията “Форд” върху автомобилната индустрия в началото на 20-и век. 

 IMPETUS Capital инвестира в Shelly Group през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. На фона на устойчивите положителни резултати и успешното въвеждане на множество нови устройства, акциите на Shelly Group вече се търгуват за над 40 лв. – повече от 30 пъти увеличение за осем години.  

Бързорастящата компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth цели да постигне приходи от 200 млн. евро до 2026 г. Последните данни потвърждават изключително силното ѝ развитие.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.