Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Hydrogenera произвежда най-мощния си електролизьор досега

Компанията за разработка на иновативни водородни технологии Hydrogenera подписа първия си договор за производство на електролизьор с мощност от един мегават (1 MW). Договорът е с българска компания и представлява сериозна стъпка в развитието на пазара на производство на водород в България и в региона. Той потвърждава активната роля на Hydrogenera в развитието на иновации във водородната индустрия. 

Мощността е най-голямата, която компанията реализира досега и може да осигури енергийното потребление на поне 100 домакинства. 

Hydrogenera разработва и произвежда цялостната производствена инфраструктура. Клиентът ще получи решение, адаптирано към нуждите му, от етапа на проучване и проектиране до въвеждането в експлоатация. 

Електролизьорите на Hydrogenera са иновативни решения с редица предимства и експлоатационен период от 20 години. Модулната им конфигурация позволява лесно надграждане. Ефективността им е висока, а използваните ресурси за охлаждане – минимални. Управляват се със собствена електронна система.   

За последните две години Hydrogenera има успешно реализирани 82 проекта в три различни държави – България, Турция и Полша, среща значителен интерес в Германия и Италия, и разглежда и Румъния като атрактивен пазар. В отговор на нарастващото търсене на решенията ѝ, както и плановете за разширяване на производството на електролизьори, компанията планира да организира първично публично предлагане (IPO) през 2024 г.

IMPETUS Capital оценява големия потенциал на водородните технологии и инвестира в Hydrogenera в началото на 2023 г. Hydrogenera е българска компания, която разработва и внедрява иновативни технологии за производство на водород. Компанията, позната до началото на 2023 г. под бранда Green Innovation, е и първият производител на електролизьори в Източна и Централна Европа. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии