Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Bianor Services работи с лидери от европейската отбранителна индустрия за автоматизация на кибер сигурността

Bianor Services организира първия технически семинар по проекта за автоматизация в областта на кибер отбраната EU-GUARDIAN на 26 и 27 септември в хотел Hyatt Regency в София. Международният екип, който включва компании и университети от още шест европейски държави, прецизира архитектурния дизайн на проекта с цел усъвършенстване на модела за кибер защита при инциденти. EU-GUARDIAN е координиран от испанския лидер в отбранителната индустрия Indra Sistemas и финансиран от Европейския фонд за отбрана (EDF), програма на ЕС за подкрепа на изследвания и технологични разработки в областта на отбраната. 

“За нас беше удоволствие да посрещнем партньорите от проекта в София. Радваме се, че успяхме да организираме много продуктивна сесия в изключитeлно професионална и добронамерена атмосфера,” каза Тошко Пунчев, вицепрезидент „Отбранителни решения“ в Bianor Services.

“Гордея се с изключително отдадения екип, който проведе успешен технически семинар в много приятна обстановка благодарение на колегите от Бианор. Членовете на консорциума по проекта EU-GUARDIAN са подходящо подбрани и способни да постигнем значими резултати за по-ефективна европейска отбрана,” каза Марко Антонио Сотело Монге, експерт по киберзащита в Индра и технически координатор на EU-GUARDIAN.

“Техническата среща, организирана от Бианор, имаше амбициозни цели и изключително ефективни резултати: много добър пример за прилагане на сътрудничеството в областта на отбраната на ЕС,” добави Розана Крималди, мениджър проекти, направление “Кибернетични решения и решения за сигурност” в Леонардо.

Задачата на EU-GUARDIAN, координиран от испанската компания за ИТ решения в областта на отбраната Indra Sistemas, е да създаде европейска рамка и да докаже концепцията за интелигентна автоматизация на кибернетичната отбрана. 

EU-GUARDIAN се провежда в рамките на 36 месеца и е финансиран от ЕС с 13 454 545,33 евро, като фокусът му е върху развитието на способности за полуавтоматично или автоматично откриване и реакция на предизвикателства, свързани с кибер сигурността. Целта на разработваното решение е да подпомага работата на оператори, анализатори и хора, отговорни за вземане на решения на всички нива, подобрявайки информираността за киберситуацията, устойчивостта на военната инфраструктура и защитата срещу модерни кибер заплахи.

Партньори в консорциума са Indra, с координираща роля, Airbus Cybersecurity, Baltic Institute of Advanced Technology, Bianor Services, Bulgarian Defence Institute, Cybernetica, Leonardo S.p.A., Università di Roma La Sapienza и Universidad de Murcia.

Bianor Services е част от холдинга bianor (БФБ:BNR). Компанията е специализирана в обработката на видео и изображения, стрийминг на видео и данни, излъчване в реално време, криптиране, анализи и трансфер на данни за гражданския и отбранителния сектор. Bianor Services работи успешно с много от лидерите в телекомуникационната, медийната и отбранителната индустрия, включително AT&T, Indra, IBM и Leonardo, и участва в много отбранителни проекти на НАТО и EDF. 

“Бианор Холдинг” АД обединява група високотехнологични растящи компании–GotoAdmins, ITIDO, Bianor Services и Databreathe. Холдингът разработва специализирани софтуерни решения за водещи корпорации в Северна Америка и Западна Европа от отбранителната, телекомуникационната, технологичната и медийната индустрия, както и за обществения сектор. Bianor е част от портфолиото на Impulse Growth от 2023 г. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.