Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Bianor придобива нова компания в подкрепа на плана си за растеж

Компанията от портфолиото на Impulse Growth, bianor (БФБ: BNR), подписа окончателно споразумение за придобиване на 100% от българската софтуерна компания “ГоуТуАдминс Груп” ООД (GotoAdmins). Това е поредната стъпка в изпълнение на стратегията за растеж на високотехнологичния холдинг след придобиването на други две дружества през юни 2023 г. Целта е диверсификация на клиентската база и разширяване на специализираните IT услуги, които bianor предлага.

Растящата IT компания GotoAdmins разработва и управлява персонализирани инфраструктурни решения за стартъпи и малки и средни предприятия в областта на DevOps, миграция и управление на облачни услуги, и дигитална трансформация. GotoAdmins си партнира активно със световни лидери в областта на IT инфраструктурата и свързаните с нея услуги, като Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud и Digital Ocean.

Очаква се след окончателното финализиране на сделката, настоящите собственици на GotoAdmins да станат значими акционери в bianor,, а компанията да запази своя бранд, мениджмънт, стратегия, екип и фокус. GotoAdmins запазва брандa, стратегията и екипа си и ще работи като независима дъщерна компания на bianor по модела на другите дружества в групата – “Бианор Сървисиз”, ITIDO и Databreathe.

“Сделката с GotoAdmins е важна стъпка от изпълнението на нашия план за растеж,” каза Спартак Кабакчиев, оперативен директор на bianor. “GotoAdmins специализира в много актуална област и ще допринесе за повишаването на капацитета на групата чрез разширяване на кръга от предлагани услуги. Моделът на компанията за достигане до нови клиенти чрез партньорства с големите облачни доставчици се различава от този на останалите компании от групата и това ще доведе до допълнителна диверсификация на търговските канали,” допълни Кабакчиев .

“За нас в GotoAdmins присъединяването към групата на bianor е възможност да влезем в нов етап от развитието на компанията. Вярваме, че то ще ни даде достъп не само до нови клиенти и проекти, но и възможност за споделяне на ценен търговски и административен опит,” каза Стоян Петков, съосновател и управител на GotoAdmins.

“Радваме се да бъдем част от bianor и да работим заедно с останалите компании в групата. Уверени сме, че синергиите помежду ни ще дадат положителни резултати още в следващите месеци,” каза Красимир Косев, съосновател и управител на GotoAdmins.

На 28 юни 2023 г., bianor обяви сключването на окончателни договори за придобиване на 100% от капитала на дружествата „Айтидо Технолоджис“ ООД (ITIDO) и „Дейтабрийд“ ЕООД (Databreathe). След придобиването, холдингът очаква да удвои приходите си и да повиши показателят за доход на акция (EPS) от 0.40 до 1.40 лева. Стойността на сделката е 7 673 616 лева. И двете придобити компании запазват брандовете, стратегиите и екипите си и ще работят като независими дъщерни компании на bianor. 

От bianor определят придобиването на други български софтуерни компании като част от своите краткосрочни стратегически цели. Дружеството търси специализирани технологични компании със стабилно управление, сходна култура и стремеж към професионализъм, което да допринесе за постигането на една от най-високите пазарни капитализации в ИТ сектора в България.

“Бианор Холдинг” АД (БФБ: BNR) обединява група високотехнологични растящи компании.  Холдингът разработва специализирани софтуерни решения за водещи корпорации в Северна Америка и Западна Европа от отбранителната, телекомуникационната, технологичната и медийната индустрия, както и за обществения сектор. Bianor е част от портфолиото на Impulse Growth от 2023 г.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии