Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Четвърта придобита компания за Bianor тази година – “Булбера” вече е част от холдинга

На 11.12.2023 г., Bianor обяви придобиването на “Булбера” (bulbera) – българска компания за разработка на специализирани софтуерни решения в сферата на телекомуникациите, здравеопазването и електронната търговия.  Това е четвъртата придобивка на холдинга от портфолиото на Impulse Growth за годината, в подкрепа на стратегията му за диверсификация на предлаганите услуги, набора от умения на служителите и клиентската база. 

Експертите в bulbera имат сериозен опит и в създаването на решения за управление и анализ на големи информационни масиви и поддръжка на центрове за съхранение и обработка на данни. Компанията е двукратен носител на наградите “Иновативна компания на годината” и “Отличие за иновативност”, притежава “Печат за иновативност” от ЕК и номинация от Европейския софтуерен институт. Сред клиентите на bulbera са Telenor, Nokia, L’Oréal, Takeaway.com и други.

Екипът на bulbera ще се присъедини към този на дъщерното дружество ITIDO, според стратегията на групата да търси синергия между отделните дружества и техните екипи. Основателят и управител на bulbera, Стефан Господинов, ще се включи активно в управлението на инженерните екипи на ITIDO на позицията Вицепрезидент – Разработка на софтуер.

Bulbera има екипи в Стара Загора и Велико Търново. С присъединяването й към групата, Bianor придобива нови възможности за разширяване извън столицата.

“Изключително много се радваме да приветстваме колегите от bulbera в групата на Bianor и по-специално в екипа на ITIDO,” заяви Християн Македонски, управител на ITIDO. “Сигурен съм, че Стефан и екипът на bulbera отлично ще се впишат в отбора и ще допринесат много за повишаване на уменията и опита в компанията и в цялата група,” допълни Македонски.

“До 2008 година бях част от екипа на Bianor Services, а след това продължихме да поддържаме контакт и да работим заедно по отделни проекти. Тази стъпка е естествено продължение на нашите отлични дългогодишни отношения,” споделя Стефан Господинов, основател и управител на bulbera. “Вярвам, че присъединяването към Бианор Холдинг и в частност към екипа на ITIDO, ще донесе много позитиви и на двете страни. Ние се включваме с екип от доказали се професионалисти и сериозно портфолио от клиенти и реализирани проекти,” добави Господинов.

Bianor (БФБ: BNR) Придобиването идва след обявения от Bianor  ръст от 2,5 пъти на консолидираните приходи от клиенти за третото тримесечие на 2023 година до 3,5 млн. лева спрямо 1,4 млн. лв. година по-рано. Показателите утвърждават силно положителното развитие на холдинга и ползата от неговото разширяване през годината. 

“Бианор Холдинг” АД обединява група високотехнологични растящи компании–GotoAdmins, ITIDO, Bianor Services, Databreathe и Bulbera. Холдингът разработва специализирани софтуерни решения за водещи корпорации в Северна Америка и Западна Европа от отбранителната, телекомуникационната, технологичната и медийната индустрия, както и за обществения сектор. Компаниите са с интегрирани управленски и бизнес процеси в рамките на Bianor. Bianor е част от портфолиото на Impulse Growth от 2023 г.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Под