Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Transmetrics улеснява продажбите в логистиката чрез ChatGPT 

Transmetrics интегрира ChatGPT в софтуерните си решения, за да улесни работата на професионалистите в сферата на логистиката, казва Аспарух Коев, основател и CEO на компанията от портфолиото на Impulse Growth, цитиран в статия за употребата на изкуствения интелект (AI) във веригите на доставка в един от най-големите индийски вестници, Hindustan Times

“Първите ни експерименти ще са фокусирани върху рутинната работа на специалистите по продажба в логистиката. Тя до голяма степен се състои от отговаряне на безброй еднообразни имейли с ценови запитвания. Този процес може лесно да се оптимизира и да достигне необходимото ниво на ефикасност чрез генеративен AI,” казва Коев. 

Статията разглежда и растящата роля на AI в онлайн търговията. AI технологиите за наблюдение и проследяване могат да задоволят желанието на потребителите да следят поръчките си в реално време. Онлайн търговията е движеща сила за въвеждането от бизнеса на технологии като дронове, автономни превозни средства и прогнозни анализи (predictive analytics), обяснява Коев. 

Благодарение на AI решенията, транспортните компании могат да превозват товарите си с по-малко камиони и да намалят емисиите си, според Коев. 

Transmetrics оптимизира логистичните операции на транспортните компании, като използва силата на прогнозните анализи и изкуствения интелект (AI) и позволява на карго превозвачите да изчисляват празното пространство в своите транспортни средства.

IMPETUS Capital инвестира в Transmetrics през февруари 2023 г. в общ рунд за 2,5 млн. евро финансиране на Transmetrics заедно с фонда на Европейския съвет по иновации (EIC). Transmetrics е сред първите две български компании, които получават директна инвестиция от фонда на Европейския съвет по иновации (EIC fund), ставайки част от EIC Accelerator.

Инвестицията на IMPETUS Capital е поредният успех за българската софтуерна компания, която до този момент е набрала 3,2 млн. евро рисков капитал, както и 1,7 млн. евро грант. Стратегическата цел на Transmetrics е да постигне над 1000% ръст в приходите си през 2027 г. спрямо 2022 г.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.