Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Transmetrics с ново финансиране за иновациите си

Компанията от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth Transmetrics получи финансиране от 3 341 841.14 лева по Националния план за възстановяване и устойчивост на България. Проектът на Transmetrics е за демонстрация за подобряване на прогнозите за инфраструктурен капацитет в транспортния сектор. 

Това е пореден успех, който разпознава сериозния иновационен потенциал на Transmetrics. През февруари 2023 г., тя беше една от първите две български компании, които получиха директно финансиране от фонда на Европейския съвет по иновации (EIC). В този рунд, на обща стойност 2,5 млн. ввро, инвестира и IMPETUS Capital. Компанията получава и подкрепа за своята развойна дейност като част от пилотната програма EIC Accelerator.  

Подкрепата е по мярката за подпомагане на иновативни малки и средни предприятия, които са отличени с Печат за високи постижения по рамковата програма на ЕС “Хоризонт 2020.” С настоящото финансиране се подпомагат предприятия, чиито проекти са отговорили на всички условия на вече реализираната програма, но не са получили средства при тогавашното си кандидатстване.  

Проектът е насочен към дейността, в която Transmetrics специализира – оптимизацията на логистичните процеси на транспортните компании. Transmetrics разработва решения за проблема с недостатъчната оптимизация, който води до това, че 24% от камионите по пътищата на ЕС се движат с празни ремаркета, а 40% от контейнерите в света са неизползвани във всеки един момент. Резултатите са пропуснати ползи и висок въглероден отпечатък за транспортната индустрия. 

В отговор на предизвикателството, Transmetrics използва изкуствен интелект и прогнозни анализи в софтуерните си решения. Продуктът комбинира исторически данни и външни фактори, за да позволи на транспортните компании да се адаптират към динамичните условия на пазара и да адаптират логистичните си процеси. Сред клиентите ѝ са международните транспортни компании DB SCHENKER, DHL, DPD, Matson, Gebrüder Weiss и Kühne + Nagel, като работата с тях ѝ е помогнала да валидира концепцията си. 

Transmetrics вече е удвоила екипа си, интегрира специализираните си софтуер решения в цялостна логистична платформа и се фокусира върху изграждането на дългосрочни партньорства с досегашни и нови клиенти. Компанията предлага продукта си на пазар оценен на 9,5 трилиона долара през 2022 г. Според прогнозите глобалният логистичен пазар ще достигне стойност от 12,975 трилиона долара през 2027 г. 

Стратегическата цел на Transmetrics е да постигне над 1000% ръст в приходите си през 2027 г. спрямо 2022 г.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии