Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Telelink Business Services открива своя академия за експерти в IT инфраструктурата

Telelink Business Services, една от дивидентските компании в портфолиото на Impulse Growth, открива своя академия – TBS Academy. Проектът има за цел да подготви следващото поколение професионалисти в IT инфраструктурата.

Обучението в академията на Telelink Business Services е напълно безплатно и е подходящо за всички, които искат да се развиват в сферата на IT инфраструктурата. Предишният им опит няма значение. Програмата на курса ще обхваща широк спектър от технологии, необходими за изграждането на съвременна IT инфраструктура.

Участниците ще имат възможност и да се включат в екипи работещи по реални проекти на Telelink Business Services. Основни ментори в академията на Telelink са Огнян Юскеселиев, Мартин Липовски и Йордан Йорданов. И тримата имат дългогодишен опит в сферата на облачните технологии и системната администрация.

Недостиг на квалифицирани кадри в IT инфраструктурата

В последните години недостига на достатъчно квалифицирани кадри в сферата на IT провокира много компании да стартират инициативи по обучения. Голяма част обаче са насочени предимно към софтуерната разработка. В сферата на IT инфраструктурата няма холистичен подход за обучение и изграждане на Т-образни специалисти – хора с широки фундаментални знания в няколко IT сфери и дълбоки в една конкретна. Именно към този недостиг се адресира инициатива за TBS Academy.

Програмата на TBS Academy

Програмата на акдемията на Telelink е разработена в две фази. Първата е с продължителност 3 месеца и набляга предимно на усвояването на фундаментални теоретични знания за IT инфраструктурата – компютърни мрежи, виртуализация и облачни технологии.

Във втория етап на програмата ще бъде застъпено обучението в реална среда чрез участие в екипи, работещи по проекти на компанията. Програмата на академията се фокусира върху израстването на една компания от стартъп до глобална компания и необходимите ѝ технологии за осигуряването на своите информационни системи.

Темите се надграждат поетапно, а представените технологии към тях се разгръщат постепенно – от по-прости към по-сложни, за да се постигне цялостно end-to-end решение. Първите 3 месеца от обучението са безплатни. По време на втората фаза, в която ще продължат само 50% от най-добрите, те ще получават възнаграждение за участието си в работата на терен.

Фокусът на Telelink Business Services е върху системната интеграция, информационната сигурност, облачните решения и свързаността. Компанията е избрана от Cisco за технологичен партньор за България и Централна Европа. Telelink е партньор още на IBM, EMC, VMware, RSA, F5, Palo Alto, Qualys, Check Point, Radware и Symantec. Impulse Growth инвестира в Telelink Business Services от 2021 г.

*Важна информация

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии