Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Българска фондова борса AД влиза във водещия индекс SOFIX

Акциите на Българска фондова борса, която е част от портфолиото на Impulse Growth, влизат във водещия български индекс SOFIX от 20 март. Това стана ясно при първото ребалансиране на индекса за 2023 г. БФБ става „син чип“ 12 години след като се листна като публична компания.

„Влизането ни в SOFIX е изключително признание за усилията, които екипа ни полага през последните няколко години и положителните резултати са налице“, коментира доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ.

В периода 2019-2023 г. ликвидността на акциите на Българска фондова борса значително се повиши, като броят сделки нарасна повече от 5 пъти, a оборотът – около 3 пъти. Ръстът на акционерите на БФБ е с повече от 75%, а пазарната капитализация на компанията се увеличи над 80%. Българска фондова борса завърши 2022 г. с реализиран оборот от 1,004 млрд. лв., 7 успешно реализирани първични публични предлагания (IPO) и 6 пъти увеличение на индивидуалните инвеститори за последните 3 години. Реализираният през 2022 г. оборот е с 23% повече спрямо предишната година и е най-високият оборот за изминалите девет години.

Impulse Growth инвестира в Българска фондова борса АД от септември 2021 г. не само заради желанието си да участва в развитието и разрастването на капиталовия пазар в България, но и заради възходящите резултати, които дружеството демонстрира и установената дивидентна политика на компанията.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.