Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

SoCyber с участие на водещо европейско изложение за стартъпи

На 9-10 май, иновативната компания за услуги в сферата на киберсигурността (Security-as-a-Service) SoCyber ще вземе участие в десетото изложение за европейски стартъпи EU-Startups-Summit в Малта. Изложението се организира от водещата онлайн публикация EU-Startups.com, заедно с Malta Enterprise–малтийската държавна агенция за икономическо развитие и ще бъде открито от министър-председателя на Малта Робърт Абела. 

В рамките на изложението, екипът на SoCyber ще има възможност да представи Kikimora, своето софтуерното решение за автоматизация на киберсигурността, пред над 240 инвеститори, както и да обсъди евентуални бъдещи партньорства с близо 1000 основатели на стартъпи. SoCyber ще бъде една от 60-те стартъп компании със свой собствен щанд на изложението. 

SoCyber е част от порфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth от април 2022 г. и привлече допълнителни инвестиции от близо 1 млн. евро в края на 2023 г., в подкрепа на разработката на Kikimora. IMPETUS Capital, чрез фонда си “ИмВенчър II” КДА, инвестира 200 000 евро в този рунд. 

“Продължаваме да подкрепяме SoCyber, защото създава висока добавена стойност и решава основен проблем за бизнеса–анализа на кибер сигурността и уязвимостта по бърз и ефикасен начин, без излишни разходи,” коментира успешното приключване на миналогодишния рунд на  SoCyber Виктор Манев, съосновател и управляващ партньор в IMPETUS Capital. 

Екипът на SoCyber е със значителен опит в киберсигурността и включва специалисти по машинно обучение, организационен растеж на компании и одит. В последните пет години, SoCyber осъществява над 500 успешни проекти за подобряване на киберсигурността на клиенти основно от финансовата индустрия, здравеопазването и критичната инфраструктура. 

SoCyber е създадена през 2018 г. от Красимир Коцев – експерт по мрежова сигурност. През април 2022 г., компанията получава финансиране в размер на 150 хиляди евро под формата на конвертируем заем от ИмВенчър II – фондът за рискови инвестиции на IMPETUS Capital . Инвестицията е предназначена за доразработки по софтуера и за експанзия на SoCyber на чужди пазари, включително САЩ, Великобритания, Холандия и Германия.

SoCyber се насочва към конкретния сегмент на анализ на сигурността и уязвимостта, който е оценяван на 23 млрд. долара. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.