Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

SoCyber набира 100 хиляди евро за иновативно решение за киберсигурност

Тази седмица, SoCyber започна кампания за набиране на 100 хиляди евро чрез платформата Seedblink, като част от по-голям едномесечен рунд за набиране на общо 1 милион евро, воден от Vitosha Venture Partners. SoCyber, част от порфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, планира да използва средствата за развитие на Kikimora, своето иновативно софтуерното решение за автоматизация на киберсигурността. Освен за развитие на продукта, SoCyber планира и допълнителни инвестиции в маркетинг и стратегически партньорства. 

Вижте видео (на английски език), в което основателят и CEO на SoCyber, Красимир Коцев, показва функционалностите на Kikimora, стъпка по стъпка. 

Чрез автоматизация, Kikimora помага на бизнесите да намалят оперативните си разходи. Kikimora използва машинно обучение (“machine learning”), за да автоматизира обработката на данните от анализи за уязвимостта на компютърни системи, апликации и мрежови инфраструктури. Kikimora осигурява централизирано решение за мониторинг на пропуски в киберсигурността. Така потребителите могат бързо да ги разрешат, да взимат решения, базирани на данни и да предотвратяват инциденти. 

С Kikimora, SoCyber се цели в бързорастящия пазар на киберсигурността. Тъй като една кибератака се случва на всеки 14 секунди, не е изненада, че се очаква пазарът да достигне до 400 милиарда долара до 2030 г. Конкретният пазарен сегмент на анализ на сигурността и уязвимостта в момента е оценяван на 23 милиарда долара. SoCyber счита, че в този сегмент все още малък брой компании предлагат услугите си, за разлика от сегмента на откриване на уязвимости и отговор на инциденти, свързани с киберсигурността. 

Kikimora предлага решение, насочено към бизнеси с над 500 служители като им позволява да спестят до 10 000 долара месечни разходи, свързани със сигурността на техните IT системи. От SoCyber имат високи очаквания за пазарния успех на Kikimora, защото решението е базирано на нуждите на потенциалните клиенти, установени чрез серия от интервюта. От началото на 2023 г., първите потребители, засега изцяло от финтех сферата, успешно използват платформата. 

Екипът на SoCyber е със значителен опит в киберсигурността и включва специалисти по машинно обучение, организационен растеж на компании и одит. В последните пет години, SoCyber са осъществили над 500 успешни проекти за подобряване на киберсигурността на клиенти основно от финансовата индустрия, здравеопазването и критичната инфраструктура. 

SoCyber е създадена през 2018 г. от Красимир Коцев – експерт по мрежова сигурност. През април 2022 г., компанията получава финансиране в размер на 150 хиляди евро под формата на конвертируем заем от ИмВенчър II – фондът за рискови инвестиции на IMPETUS Capital . Инвестицията е предназначена за доразработки по софтуера и за експанзия на SoCyber на чужди пазари, включително САЩ, Великобритания, Холандия и Германия.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.