Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

SoCyber е на финала на състезанието на Deloitte за бързорастящи технологични компании

SoCyber е на финала на състезанието на Deloitte, Technology Fast 50 Central Europe.  Журито от представители на Google Cloud и Deloitte отличи SoCyber в категорията CE Tech Rocketship, която оценява кандидатите от Централна и източна Европа с най-голям бизнес потенциал. Победителите ще бъдат обявени тук на 23 ноември.  

Платформата за киберсигурност на SoCyber, Kikimora, е отличена като висококачествено технологично решение, което може да задоволи нуждите и на най-взискателните клиенти.  

SoCyber, част от портфолиото на Impulse Growth и IMPETUS Capital, разработва Kikimora като централизирано решение за мониторинг на пропуски в киберсигурността. Платформата автоматично обработва данните от анализи на уязвимостта на компютърни системи, апликации и мрежови инфраструктури чрез машинно обучение (“machine learning”). Така потребителите могат бързо да взимат решения, базирани на данни, и да предотвратяват инциденти. 

Kikimora е насочен към бързоразвиващия се пазар на киберсигурността, който се очаква да достигне до размер от 400 милиарда долара годишно до 2030 г.  Платформата е насочена към бизнеси с над 500 служители, като им позволява да спестят до 10 000 долара месечни разходи за киберсигурност. Отличието на журито потвърждава полезността на платформата за бизнеса. От началото на 2023 г., първите потребители, засега изцяло от финтех сферата, успешно използват платформата.  

Екипът на SoCyber е със значителен опит в киберсигурността и включва специалисти по машинно обучение, организационен растеж на компании и одит. В последните пет години, SoCyber са осъществили над 500 успешни проекти за подобряване на киберсигурността на клиенти основно от финансовата индустрия, здравеопазването и критичната инфраструктура. 

SoCyber е създадена през 2018 г. от Красимир Коцев – експерт по мрежова сигурност. През април 2022 г., компанията получава финансиране в размер на 150 хиляди евро под формата на конвертируем заем от ИмВенчър II – фондът за рискови инвестиции на IMPETUS Capital. Инвестицията е предназначена за доразработки по софтуера и за експанзия на SoCyber на чужди пазари, включително САЩ, Великобритания, Холандия и Германия.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.