Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Shelly Group – запомнете това лого

Shelly Group (бивша Allterco, FRA:SLYG) обяви новото си лого, с което планира да подкрепи плановете си за допълнително налагане на продуктовата си гама. 

През юни, общото събрание на акционерите  взе решението да смени името на компанията от Allterco на Shelly Group. Така използва разпознаемостта на марката в следствие на значителния пазарен дял на уредите “Shelly”. Над 1.8 млн. домакинства на 100 пазара по света вече имат Shelly IoT устройства. Официалната онлайн общност на потребителите на Shelly вече наброява 100,000 души. Данните предполагат продължаващ ръст–всяко домакинство добавя средно по 1.8 устройства на година. 

Промяната на наименованието подчертава и развитието на бизнес модела на Групата. След първоначален фокус върху телекомуникациите и мобилните иновации, компанията създава IoT отделa си през 2013 г. и полага основите на Shelly. През 2015 г. компанията се преструктурира, с фокус върху висококачествени IoT (“интернет на нещата”) продукти за удобство в дома, здраве и лична грижа и проследяване на товари, лични вещи и домашни любимци. След като IoT продуктите Shelly се налагат на световните пазари, тя продава телекомуникационния си бизнес през 2019 г. 

Бързорастящата компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth цели да увеличи приходите си до 72 милиона евро през тази година, в сравнение с 47.6 милиона евро за миналата. До 2026 г., Shelly Group се стреми към приходи от 200 милиона евро. 

Allterco e първата българска компания, чиито акции освен на Българска фондова борса, се търгуват и на Франкфуртската фондова борсa. В основата на развитието на компанията са нуждите на потребителите. Групата се състои от 6 дъщерни компании и има офиси в България, Германия, Китай, САЩ и Словения. 

IMPETUS Capital инвестира в компанията през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. Последните пазарни оценки показват изключително силния развой на финансовите ѝ показатели, който надминава и най-оптимистичните прогнози. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.