Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Shelly Group с партньорство за управление на възобновяемата енергия в дома

Shelly Group, производителят на интернет на нещата (IoT) продукти, част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, обяви ново партньорство със Zendure – водещ производител на генератори на устойчива енергия за дома. Сътрудничеството е в подкрепа на целта на Shelly Group да интегрира технологиите си в продуктите на други производители. 

Основателят и изпълнителен директор на Shelly Group, Димитър Димитров, коментира: “Изключително сме доволни от възможността да си сътрудничим със Zendure и да предоставим решения за умно управления на енергия, например енергийни източници, които се инсталират на балконите, за крайните потребители.” 

Zendure е основана в Калифорния през 2017 г. и произвежда портативни соларни панели, батерии и генератори, които могат да се използват в дома и при пътувания. Устройствата за дома имат максимален капацитет от 64Kwh, който може да осигури енергия за повече от седмица. Компанията достига до все повече потребители в САЩ, Китай, Япония и Германия. 

За Shelly Group, партньорството със Zendure е възможност допълнително да навлезе в глобалния пазар на възобновяема енергия, който се очаква да се удвои и да достигне размер от 2 трилиона долара до 2030 г. Търсенето на продуктите на Shelly Group за умно осветление и умно отопление показва високия интерес към решенията за управление на енергийната ефективност. 

IMPETUS Capital инвестира в Shelly Group през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. След обявяването на последните резултати, акциите на Shelly Group се търгуват за над 40 лв. – повече от 30 пъти увеличение за осем години.  

Бързорастящата компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth цели да постигне приходи от 200 милиона евро до 2026 г. Разрастването на клиентската ѝ база до над 1.8 милиона домакинства и новото партньорство потвърждават изключително силното ѝ развитие.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии