Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Shelly Group представи девет нови смарт устройства

На онлайн среща със световната Shelly общност на 31 август, изпълнителният директор на Shelly Group (бивша Allterco) Димитър Димитров представи девет нови устройства за умен дом, които компанията пуска на пазара. Новите продукти ще бъдат показани и на изложението за електроника за дома IFA Berlin, където Shelly Group ще вземе участие от 1 до 5 септември. 

С представянето на нови продукти с различни функции, Shelly Group дава възможност на потребителите си – над 1.8 милиона домакинства на 100 световни пазара – да продължат да оборудват умните си домове с най-новите технологии. Акцентът е върху компактния размер, доказалите се функционалности и интеграцията, както и върху възможностите за измерване на консумираната енергия. 

Бързорастящата компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth планира да пусне на пазара най-големия брой продукти в историята си през настоящата година. 

В началото на презентацията си, Димитров представи устройства, които вършат изключително много работа, но са с компактен размер. Shelly Plus 1 Mini е най-малкото смарт реле в света и може да контролира до пет устройства, с които се свързва чрез WiFi. Предлага всички функционалности за контрол на смарт устройства като Shelly Plus 1, но е с по-компактен размер от 29х34х16 мм и на по-ниска цена. Shelly Plus 1 PM Mini е също с малък размер, който позволява вграждането му в контактите. Като допълнителна функционалност измерва консумираната енергия. 

Shelly Plus PM Mini  е най-малкият измервател на енергия за умен дом в света. Разработен е в отговор на търсенето от клиенти на компактно устройство, което е изцяло насочено към измерване на консумираната енергия.  което Свързва се директно с уредите в дома чрез безжичен интернет при сила на тока до 16А. Няма реле, което предотвратява нежеланото изключване на устройствата. Разполага със защита от прегряване и автоматичен стабилизатор на напрежението. 

Shelly Pro EM-50 измерва енергията – на самата инсталация на дома, както и генерираната от соларните панели. Разполага с два електромера, които могат да измерват две отделни фази, до 50А всяка. Дава възможност на клиентите да проследят енергийната си консумация във времето, като съхранява данните до 90 дни, дори и в случай на прекъсване на електрозахранването. 

Новият димер на марката, Shelly Plus 0-10 V Dimmer, излиза на пазара от 20 септември. Той поддържа LED драйвери от 0 до 10V и е съвместим с Bluetooth Gateway устройства. С него потребителите лесно могат да програмират различни сценарии, като симулации на изгрев и залез например. 

Димитров представи и новите Shelly bluetooth устройства.  ShellyBlu Gateway позволява свързване на устройства в обхват от 25 метра. ShellyBlu Motion е оборудван с Lux сензора на Shelly, устройството засича движение в обхват от 120 градуса и на дължина от 12 метра. Данните, които изпраща са криптирани. 

В основата на Shelly екосистемата е новият Shelly Wall Display. Той идва с удобен 720 х 720 мм екран, който работи с докосване.Използва WiFi и Bluetooth и служи за контрол на устройствата в стаята и като термостат. Оборудван е със сензори за температура, влага и светлина, а данните се показват в лесен за преглеждане формат на началния екран. Shelly е патентовала удобната функционалност на докосване, която помага на потребителите да контролират релетата. Чрез дисплея потребителите могат да задават различни сценарии въз основа на данните от сензорите.

Shelly Wave 2PM Shelly Qubino Wave 2PM e третото устройство на компанията, което използва Z-Wave стандарта след Wave 1 и Wave PM. Превключвателят контролира две устройства чрез два канала от 10А всеки. Използва най-новата Z-Wave технология от серията 800, която е съвместима с над 4 000 устройства, използващи този стандарт. 

IMPETUS Capital инвестира в Shelly Group през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. След обявяването на последните резултати, акциите на Shelly Group се търгуват за над 40 лв. – повече от 30 пъти увеличение за осем години.  

Бързорастящата компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth цели да постигне приходи от 200 млн. евро до 2026 г. Последните данни потвърждават изключително силното ѝ развитие.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.