Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Shelly Group предлага предплатена услуга на своите милион активни потребители

Shelly Group (бивша Allterco, FRA:SLYG) обяви нова стратегия за допълнително увеличение на приходите си и започва да предлага приложението Shelly Smart Control като предплатена услуга. 

Първите резултати от новата услуга се очакват през 2024 г., като прогнозите сочат към значителни приходи през 2025 г. “Уверени сме, че увеличаващият се брой потребители ще допринесе за значителен ръст на приходите”, заявява в прессъобщение до борсата Волфганг Кирш, изпълнителен директор на компанията. На консолидирана база, компанията обяви нетна печалба за Q1 над 5.9 млн. лева, ръст с над 50% в сравнение с предходната година.

Shelly Group прогнозира бърз растеж на интереса към Shelly Smart Control сред своите един милион активни потребители. Абонаментът ще струва 3.99 евро на месец или 35.99 евро на година, като първите три месеца ще се предлагат за безплатно ползване. 

Абонаментът предлага функции, свързани с управлението на устройствата на компанията, които се инсталират в офиси и жилища, за да се превърнат в смарт. 

Shelly Smart Control изгражда умни офиси и домове чрез функции като по-подробен регистър за функционирането на устройствата, увеличен брой персонализирани табла и виртуални действия чрез Alexa (виртуалният асистент на Amazon), както и подробен преглед на потреблението на енергия. Основните функции на приложението продължават да бъдат безплатни. 

На фона на новините акциите на Shelly Group поскъпват с около 0.85% в сряда след ръст от 1.5% предходния ден. Акцията е една от най-печелившите на Българска фондова борса през последната година, след като удвои стойността си за 12 месеца, достигайки пазарна капитализация над 635 милиона лева. Това я издига до трето място по капитализация сред ликвидните компании на борсата, пред “Софарма” и “Спиди”. 

Shelly Group e първата българска компания, чиито акции освен на Българска фондова борса, се търгуват и на Франкфуртската фондова борсa. В основата на развитието ѝ са нуждите на потребителите. Групата се състои от 6 дъщерни компании и има офиси в България, Германия, Китай, САЩ и Словения. 

IMPETUS Capital инвестира в компанията през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. Последните пазарни оценки показват изключително силния развой на финансовите ѝ показатели, който надминава и най-оптимистичните прогнози. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии