Разгледай новата ни Академия за Лични Финанси и се включи

Shelly Group подготвя представяне на трето поколение продукти

Димитър Димитров, главният изпълнителен директор на Shelly Group (БФБ:SLYG), в интервю за Investor.bg, разказа за настоящия фокус на компанията към разширяването на продуктовата гама и наличните пазари. Той отличи партньорството с Vodafone и успешната интеграция на Z-Wave решенията след придобиването на компанията GOAP  (сега Shelly Tech), което допринася за увеличаване на търсенето и увеличение на продажбите.

Собственият чип на Shelly Group също е готов като компанията го интегрира в устройствата си и планира той да бъде достъпен на всички пазари, на които продуктите ѝ се предлагат, от началото на 2024 г. Чипът позволява интегрирането на допълнителни функционалности в решенията на Shelly, включително изкуствен интелект, с ниска консумация на енергия.

Shelly Group планира скорошното представяне на последното 3-то поколение на част от продуктите Shelly. Устройствата имат двойно повече памет и повече функционалности. Тези подобрения са ключови за придобиването на сертификата Matter – стандарт за оперативна съвместимост с отворен код, който позволява на интелигентните устройства за дома на всеки производител да се свързват с други устройства директно и локално без облак, обясни Димитров. 

Като най-голямо предизвикателство, г-н Димитров изтъкна необходимостта от справяне с бързия ръст на търсенето и нарастващата нужда от увеличение на производството. Той отличи партньорството с Vodafone като стратегическа стъпка за удовлетворяване на растящите нужди на клиентите за оптимизация на енергийните разходи. В рамките на партньорството, Pro решенията на Shelly Group предоставят възможност за проследяване на енергийното потребление чрез централизирана платформа, както и по-нататъшните обработка и анализ на данните. 

В отговор на продължаващия значителен растеж на търсенето на продуктите на компанията, вкллючително сред професионалните потребители, Shelly Group разглежда възможности за разширяване на производството си във Виетнам и откриването на нови производствени линии в Китай. 

Г-н Димитров припомни придобиването на част от словенската компания в началото на 2023 г. и не изключва бъдещи придобивания. GOAP (сега Shelly Tech) специализира в предоставянето на IoT решения и системи за автоматизация и е добре позната на пазара със своите Z-Wave устройства под бранда Qubino.

IMPETUS Capital инвестира в Shelly Group през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. След обявяването на последните резултати, акциите на Shelly Group се търгуват за над 40 лв. – повече от 30 пъти увеличение за осем години.  

Бързорастящата компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth цели средногодишен ръст на приходите от около 43% като планира те да достигнат  200 милиона евро до 2026 г. Разрастването на клиентската ѝ база до над 1.8 милиона домакинства и новото партньорство потвърждават изключително силното ѝ развитие.