Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Shelly Group обяви партньорство със SmartThings за Shelly Wave Plug US

Shelly Group (XETR:$SLYG), иновативния производител на решения за “умен дом”, част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, обяви ново партньорство със SmartThings за разпространението на щепсела Shelly Wave в САЩ. SmartThings, притежаван от Samsung,  е един от водещите производители на софтуер за автоматизация на дома на северноамериканския пазар и има близо 300 милиона потребители в света. Приложението на SmartThings е безплатно за iOS и Android, и свързва смарт устройства чрез Wi-Fi, използвайки протокола Matter, независимо от компанията, която ги произвежда. 

Интеграцията на продуктите на Shelly със Samsung SmartThings е изключително лесна благодарение на тяхната съвместимост с Matter. Компанията публикува насоки за свързване, който включва пет прости стъпки. 

Wave Plug US е “смарт” щепсел, който използва протокола Z-Wave и позволява автоматизиране и дистанционно управление на всеки свързан домашен електрически уред, като същевременно наблюдава консумацията на енергия.​​ Z-Wave има много предимства, сред които висока оперативна съвместимост и наличност на устройства, лесна инсталация и управление на мрежата, лесна за постигане енергийна ефективност, която помага на потребителите да пестят енергия и защитават околната среда. 

Устройствата на Shelly Group са напълно съвместими с оперативните системи Android и iOS. С помощта на домашните асистенти като Alexa и Google Home, потребителите могат да управляват смарт устройствата с марка Shelly. 

Интеграцията на Shelly Wave със Samsung SmartThings е поредната стъпка на Shelly Group в подкрепа на трансформацията ѝ от хардуер и софтуер бранд към цялостна платформа за “интернет на нещата” (IoT) устройства. Развитието на нови продукти продължава. Компанията въвежда продуктите от трето поколение през 2024 г. – те ще използват новия Shelly чип, ще поддържат стандарта за свързаност Matter и ще осигурят допълнителни функционалности. 

IMPETUS Capital инвестира в Shelly Group през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. На фона на устойчивите положителни резултати и успешното въвеждане на множество нови устройства, акциите на Shelly Group достигнаха цена от 70 лв. – увеличение от близо  40 пъти за осем години. В края на януари, Shelly Group достигна пазарна капитализация от над 1 млрд. лева, превръщайки се в компанията с най-висока оценка на Българска фондова борса (БФБ), 

Бързорастящата компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth цели да постигне приходи от 200 млн. евро до 2026 г.–ръст от над 320% спрямо 2022 г. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии