Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

„Шелли Груп“ oтбеляза рекорден ръст в продажбите си по време на Черния Петък и потвърди силните финансови прогнози за 2023 г.

Shelly Group се доказва като лидер в света на домашната автоматизация, с все по-високи финансови резултати. По време на последния „Черен петък“, компанията увеличи продажбите си със 115% спрямо предходната година, достигайки общо 28,4 млн. лева приходи.

Впечатляващият ръст е постигнат благодарение на продажбата на над 1,1 млн. устройства за домашна автоматизация, което подчертава нарастващото търсене и популярност на продуктите на Shelly Group, както и важността на иновациите и качеството на продукта за индустрията.

След успешния „Черен петък“, дружеството потвърди своите очаквания за финансовата 2023 година  – увеличение на приходите с 51% до 72 млн. евро (140,8 млн. лв.) и увеличение на EBIT с поне 63,5% до 17 млн. евро (33,2 млн. лв.).
Тези прогнози са ясен сигнал за стабилността и растежа на компанията в бъдеще.

За да разберем по-добре този феноменален ръст е важно да погледнем към историческите данни на компанията. През последните пет години, Shelly Group демонстрира стабилен ръст както в продажбите на устройства, така и в приходите от “Черен петък”

Тези цифри ясно показват, че Shelly Group не само успява да се адаптира към променящите се пазарни условия, но и непрекъснато иновира и разширява своя пазарен дял, задавайки новите стандарти за иновации и качество в индустрията на умните домове и сгради.

IMPETUS Capital инвестира в Shelly Group през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. На фона на устойчивите положителни резултати и успешното въвеждане на множество нови устройства, акциите на Shelly Group вече се търгуват за над 40 лв. – повече от 30 пъти увеличение за осем години.


Бързорастящата компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth цели да постигне приходи от 200 млн. евро до 2026 г–ръст от над 320% спрямо 2022 г. Последните данни потвърждават изключително силното ѝ развитие.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.