Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Продадените от Shelly Group устройства достигнаха 10 милиона

Shelly Group (FRA:SLYG) отбеляза рекорд, продавайки 10 милиона умни устройства за автоматизация от 2018 г. досега. Продажбите са със значителен ръст в последната година–от края на 2022 г. Shelly Group е продала 2.5 милиона устройства, а потребителите на приложението Shelly са се увеличи с 63% до 1,1 милиона. Продажбите на Shelly Group, производителят на  IoT решения и продукти за умен дом от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, от 2018 г. досега са над два пъти по-високи от тези на сходните по размер конкурентни компании в Европа.    

Димитър Димитров, Изпълнителният директор на Shelly Group, коментира постижението: “Гордея се с това, което постигнахме за по-малко от пет години от пускането на първите продукти Shelly на пазара. Повече от 10 милиона продадени устройства до момента и постоянно нарастващата клиентска база от 1,1 милиона потребители на нашето приложение Shelly са показателни сами по себе си.”

Димитров също отбеляза, че Shelly Group се стреми да създава добавена стойност за клиентите си чрез технологично лидерство и усилията на мотивирания, талантлив и интернационален екип за непрекъснато подобряване на потребителското изживяване.”

Shelly Group постига впечатляващ растеж на пазара на “интернет на нещата” (IoT) устройства в над 100 държави. Компанията има солидна перспектива при наличието на над 1.8 млн. домакинства в над 100 държави. Ръстът при потребителите е 46%, а годишният среден ръст на продажбите е 60% за последните пет години–три пъти повече от стойността за индустрията за умен дом като цяло.

Компанията планира годишен растеж на приходите с 51% до 72 млн. евро и на оперативната печалба (EBIT) с поне 63,5% до над 17 млн. евро за 2023 г. За първите шест месеца на 2023 г., приходите на Shelly Group растат с 53,2% – от 18,3 на 28 млн. евро. Оперативната печалба (EBIT) се покачва със 79,9% – от 3,9 на 7 млн. Евро.  Нетната печалба нараства с 80,3% – от 3,2 на 5,8 млн. евро. 

IMPETUS Capital инвестира в Shelly Group през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. На фона на устойчивите положителни резултати и успешното въвеждане на множество нови устройства, акциите на Shelly Group вече се търгуват за над 40 лв. – повече от 30 пъти увеличение за осем години.  

Бързорастящата компания от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth цели да постигне приходи от 200 млн. евро до 2026 г. Последните данни потвърждават изключително силното ѝ развитие.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.