Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Лицензодържателят на Palms Bet отчете 32% ръст на печалбата за първото тримесечие на 2022 г.

В края на първото тримесечие на 2022 г. нетната печалба на индивидуално ниво на Телематик Интерактив България, лицензодържателят на една от най-големите платформи за казино игри и спортни залози в България Palms Bet и част от портфолиото на Impulse Growth, е в размер на над 6 млн. лв., в сравнение с 4,588 млн. лв. към края на март 2021 г., което представлява ръст от 32,25%.

Компанията е повишила и с приблизително една трета приходите си в сравнение с първото тримесечие на 2021 г. От представените данни е видно, че компанията следва възходящ тренд на развитие.

През февруари тази година Телематик Интерактив България стана първата публична компания от игралната индустрия в България, а Impulse Growth инвестира закупувайки акции от първичното ѝ публично предлагане.

Стабилни маржове на печалба в силно конкурентна среда

Представители на компанията се похвалиха, че маржовете на печалба остават стабилни в условията на силно нараснала конкуренция – преди половин година на пазара е имало 5 регистрирани онлайн оператори, а в момента броят им е 9. Увеличават се значително и активните клиенти на компанията – от 11 744 в края на първото тримесечие на 2020 г. до 65 944 в края на март 2022 г.

Телематик Интерактив България води разговори с местни оператори в Перу за придобиването им. Планира се и разширяване на пазарния дял в Кения. Плановете на мениджмънта включват разширяване на пазарния дял в Европа и Латинска Америка и финализиране на техническото обезпечаване с нови партньори. Планира се и разработване на нова линия продукти и добавяне на нови игри към съществуващите пазари.

Телематик Интерактив България диверсифицира бизнеса си в две направления – дъщерната „СиТи Интерактив“ е насочена към бизнес сегмента, а брандът Palms Bet e за крайни потребители. Собственици на мажоритарния пакет от акции на Телематик са Мило Борисов и Роси МакКий. И двамата са добре познати имена в игралната индустрия в Европа и по света.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии