ИмПулс I АД представи резултатите си за Q2 на 2022 г. на онлайн среща с инвеститори

21.08.2022 г.

ИмПулс I АД представи текущите си резултати, изпълнението на заложените цели и една от новите инвестиции.

На проведената в понеделник, 22.08.2022 г., онлайн среща с инвеститори и заинтересовани лица представителите на изпълнителния директор на ИмПулс I АД Виктор Манев и Николай Мартинов представиха резултатите на компанията за Q2 на 2022 г. Сред акцентите в презентацията бяха състоянието на технологичния сектор, актуализирано след събитията в света през последните месеци, изпълнението на заложените цели, една година след първичното публично предлагане, както и развитието на компаниите в портфейла на ИмПулс I АД по отношение на приходи и други постигнати от тях резултати.

В срещата се включиха на живо и основателите на две от компаниите, в които ИмПулс I АД има непреки участия. Последната инвестиция на ИмВенчър II КДА, Storied Data чрез съоснователя си Радо Которов, ни запозна с иновациите в бизнес рипортинга и потенциала на този пазар. А Юлиан Софрониев от Biodit ни показа впечатляващите си резултати и сделките, които компанията му е сключила през тази година в контекста на предстоящото увеличение на капитала на дружеството на „BEAM” пазара на Българска фондова борса.

Акцентите от срещата обобщено:

• Цените на компаниите в технологичния и SaaS секторa през последните месеци;
• Развитие на компаниите от портфейла на ИмПулс I АД;
• Получените до този момент дивиденти;
• Изпълнение на заложените цели;
• Представяне на най-новата инвестиция в портфейла на Импетус Капитал – Storied Data. Акцентите от този разговор: иновацията на компанията, BI пазарът, проблемите, които продуктът им решава и приложимостта му при най-големите финансови и компании за комунални услуги в света;
• Представяне на един от шампионите в развитието си през годината, Biodit: плановете за набиране на капитал през БФБ и за какво ще се използват средствата, плановете за навлизане на чуждестранни пазари, свършената до момента работа на местния пазар.

Материалите за събитието са достъпни на в секция Вътрешна-информация и в канала на ИмПулс I АД в YouTube на адрес https://www.youtube.com/watch?v=eF-T4J2Vh5Q