Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Кои са първите придобивания на bianor?

На 28 юни 2023 г., bianor обяви сключването на окончателни договори за придобиване на 100% от капитала на дружествата „Айтидо Технолоджис“ ООД (ITIDO) и „Дейтабрийд“ ЕООД (Databreathe). След придобиването, холдингът очаква да удвои приходите си и да повиши показателят за доход на акция (EPS) от 0.40 до 1.40 лева. Стойността на сделката е 7 673 616 лева. И двете придобити компании запазват брандовете, стратегиите и екипите си и ще работят като независими дъщерни компании на bianor. 

От bianor определят придобиването на други български софтуерни компании като част от своите краткосрочни стратегически цели. Дружеството търси специализирани технологични компании със стабилно управление, сходна култура и стремеж към професионализъм, което да допринесе за постигането на една от най-високите пазарни капитализации в ИТ сектора в България.

 “В момента работим активно по интеграцията на новите дружества, синхронизиране на дейностите и осъществяване на синергия, която да повиши ефективността на бизнес процесите в групата,” каза Спартак Кабакчиев, оперативен директор на bianor.

ITIDO е създадена от Христо Стоянов и Християн Македонски през 2014 г., първоначално под името FutureSoft. Тя е неизменна част от българската IT екосистема и член на българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) още от създаването си. ITIDO допринася непрестанно за развитието на благоприятна среда за софтуерната индустрия в България.

ITIDO специализира в разработката на уеб и мобилни софтуерни продукти и в дигитализацията и автоматизирането на бизнес процеси. Досега е разработила над 45 софтуерни продукта. Успешните софтуерни решения включват: дигитализацията на управлението на продуктовия инвентар за голям производител на акумулатори, автоматизацията на бизнес процеси за телекомуникационния гигант Nokia и създаването на иновативни софтуерни решения за 3D визуализации за пазара на имоти. 

ITIDO е предпочитан партньор на много успешни продуктови стартъпи, на които помага в целия процес на създаване на продукт: от идеен проект, през тестване и потребителска валидация, до техническа реализация и позициониране на пазара.

Компанията има голям брой дългосрочни клиенти от Германия, Финландия, Швеция, Норвегия, САЩ, Великобритания, Швейцария и Холандия, сред които Bosch, Nokia, Aurubis, Epson, Nexmo, ICT Group, Giraffe360, Arealize.

Databreathe е основана от Николай Рашев през 2016 г. и се занимава с анализ на данни и изкуствен интелект (AI), като помага на бизнес клиентите си да взимат по-добри и информирани решения. Основни клиенти на Databreathe са големи американски компании от сектора на онлайн търговията, които имат за цел да увеличат своите продажби чрез оптимизиране на бизнес процеси, анализ на поведението на потребителите и изготвяне на персонализирани предложения.

“Бианор Холдинг” АД (БФБ: BNR) обединява група високотехнологични растящи компании.  Холдингът разработва специализирани софтуерни решения за водещи корпорации в Северна Америка и Западна Европа от отбранителната, телекомуникационната, технологичната и медийната индустрия, както и за обществения сектор. Bianor е част от портфолиото на Impulse Growth от 2023 г. 

През първото тримесечие на 2023 г., bianor реализира 27% ръст на приходите на продажби на годишна база до близо 1,5 млн. лева. На проформа консолидирана база с новопридобитите компании, групата реализира приходи за тримесечието от 3 млн. лева.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.