Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

Kikimora.io с участие във водещо европейско събитие за информационна сигурност

Красимир Коцев, създателят на достaвчика на услуги, свързани с проверка на сигурността Socyber и компанията за киберзащита Kikimora.io, взе участие в конференцията Infosecurity Europe, която се проведе между 4-ти и 6-ти юни в Лондон. Infosecurity Europe е една от водещите срещи на индустрията за информационна сигурност в Европа, по време на която екпертите в областта споделят иновации, тестват и сравняват решения. 

В своята лекция Красимир Коцев говори за уязвимостта на информационните системи за сигурност в организациите. Основателят на Socyber и Kikimora.io сподели, че от изключително значение е извършването на редовно сканиране на уязвимите места. Защото, както всичко върви гладко, изведнъж може да се окаже, че информационната система е хакната.  Красимир Коцев обръща специално внимание на факта, че при ефективно управление на информационната сигурност, организациите биха спестили до 50% от разходите си и биха намалили с 5 пъти времето за отстраняване на проблемите.

Красимир Коцев стартира своя кариерен път, когато е едва на 14 г. Повече за неговия път на успеха можете да прочетете тук. Тази година Красимир Коцев беше отличен като един от топ 100 на най-влиятелните ИТ личности в България за 2023 г. Той получава и наградата на Forbes “30 под 30” за създаването на платформата за управление на уязвими места Kikimora.io, самостоятелен софтуерен продукт на SoCyber.

Красимир Коцев създава SoCyber през 2018 г. През април 2022 г., компанията получава финансиране в размер на 150 хиляди евро под формата на конвертируем заем от ИмВенчър II – фондът за рискови инвестиции на IMPETUS Capital. Инвестицията е предназначена за доразработки по софтуера и за експанзия на SoCyber на чужди пазари, включително САЩ, Великобритания, Холандия и Германия.


В края на миналата година иновативната компания за услуги в сферата на киберсигурността SoCyber привлече инвестиции от 993 хил. евро. Дружеството използва тези средства за развитие на иновативното си софтуерното решение за автоматизация на киберсигурност Kikimora.io, както и за допълнителни инвестиции в маркетинг и стратегически партньорства.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии