Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

IMPETUS Capital увеличи инвестицията си в Boleron

Екипът на IMPETUS Capital, който стои и зад финансовия инструмент Impulse Growth, увеличи инвестицията си в българската компания за дигитално застраховане Boleron със 100 хил. евро. Инвестицията е извършена чрез увеличение на капитала на дружеството и е част от общ рунд на финансиране на стойност 2,1 млн. евро. Средствата от новия рунд ще бъдат вложени в разрастване на екипа, внедряване на нови технологии и навлизане на чужди пазари. Това е трети рунд на финансиране за Boleron, с което общите инвестиции в компанията достигат 8 млн. лв.

„Болерон“ АД е оператор на софтуерна платформа за дигитално застраховане. Тя е специално създадена за закупуване и управление на застрахователни продукти през Интернет и мобилни телефони от крайни потребители.

Стратегическата цел на компанията е да стане лидер в дигиталното застраховане в Източна Европа. С капитала от инвестицията компанията планира да разрасне дейността си в Източна Европа, като вече е в процес на формиране на екипи в Румъния и Гърция. Платформата за онлайн застраховане, няма аналог в Югоизточна Европа. Компанията е основана от Александър Цветков, Димитър Колчаков, Симеон Костов и Десислава Цветкова. 

Българският екип на Boleron се състои от 20 служители, като 15 от тях са в софтуерния отдел за разработка и поддръжка на сайта и приложението, а останалите 5 са с административни и брокерски роли. През следващите месеци се очаква броят на служителите на компанията да бъде увеличен двойно.

Чрез Impulse Growth на IMPETUS Capital, днес всеки инвеститор има достъп до балансиран портфейл от от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании, вкл. Boleron и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

*Важна информация

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.