Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

IMPETUS Capital инвестира 500 хил. евро в Storied Data

Екипът на IMPETUS Capital, който стои и зад проекта Impulse Growth, добави още една иновативна компания към портфолиото си – Storied Data. Инвестицията е на стойност 500 хил. евро и е осъществена чрез записване на акции от капитала на компанията.

Storied Data ще използва инвестицията за подсилване на търговския екип и за подобряване на обслужването на клиентите.

Storied Data е технологичен стартъп, базиран в САЩ. Един от съоснователите му е българинът Радо Которов, който има 20-годишен опит в областта на управлението на база данни и бизнес интелиджънс системи. Мисията на Storied Data е да замени познатия до момента pdf документ с интерактивен формат, който не само визуализира големи масиви от данни на една страница, но и ги прави лесни за споделяне и разбиране от крайните потребители.

“Най-масовият формат, който се използва за дистрибуция на информация е pdf, но той е остарял, статичен е и често не може бързо да се извлече необходимата информация от него. Затова нашата компания създава продукт, с идеята да замени PDF като масово използван формат,” казва съоснователят на компанията Радо Которов.

Storied Data се цели в пазар, оценен на над 160 млрд. долара годишно. Продуктът ѝ, който е на пазара от началото на 2022 г., се използва предимно от представители на финансовата индустрия и компании, които публикуват икономическа информация.

В момента Storied Data има около 10 клиента, като работи по стратегия, която включва привличане на няколко ключови клиента в различни индустрии, които да представят компанията пред останалите. Част от партньорите на компанията са Deloitte, един от големите издатели на финансова информация – European Datawarehouse и London School of Fashion. Амбицията на основателите на компанията e оборотът ѝ да достигне до 100 млн. долара в следващите години.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.