25% по-добри финансови резултати от традиционните инвестиционни фондове

Стани част от успеха на най-бързо растящите и иновативни компании на България, срещу минимална инвестиция от 200 лв. още днес.

1 млн. лв.
инвестирани до момента
0 млн. лв.
общи приходи на портфолиото за 2021г.
0 +
инвеститори от цяла България
0
бързо растящи компании
mlad-it-specialist-durzhi-telefon

Абонирай се и научи пръв за най-новите ни услуги

Портфолио

Успехът не е случайност

Impulse Growth инвестира в т.нар. компании „син океан“ – иновативни компании, които се отличават с висок ръст в приходите и продажбите си, планират да се превърнат в лидер на своята пазарна ниша до 10 години и имат решение на проблем, който никой друг не може да реши. 30% от активите на платформата са инвестирани в традиционно силни дивидентски компании. 

Това са компаниите в портфолиото на Impulse Growth и тези, в които Вие можете да инвестирате още днес. Това е нашето предимство.

Умеем да ги откриваме преди всички останали и умеем да ги развиваме, стъпвайки на доказано успешния си опит и сделките за милиони през годините. 

muj-chete-portfolio-impulse-growth
za-nas-impulse-growth

За нас

Impulse Growth е иновативна платформа за инвестиции, която променя пазара напълно. Вече всеки може да стане част от успеха на утрешните бизнес лидери на пазара, като закупи акции за едва 200 лв.

Какво предлагаме?

Стани част от успеха на най-бързо растящите и иновативни компании на България, срещу минимална инвестиция от 200 лв. още днес.

Компании тип „син океан“

Предлагаме ви приоритета да инвестирате в някои от най-бързорастящите и иновативни компании от всички сектори на икономиката, които са познати на едва 5% от топ инвеститорите и бизнес ангелите. Инвестиционните планове започват от 200 лв.

Иновативен мениджмънт

Инвестираме не само пари, но и своята финансова експертиза, контакти и опит, за да подкрепим растежа и развитието на компаниите в нашето портфолио. Така арантираме, че научавате първи новините за тяхното развитие и растеж.

Бизнес консултант и персонално обслужване

Имате възможността да работите с инвестиционен консултант и да планирате своите инвестиции според личните си цели, приоритети и амбиции – важи само за premium business plan.

Затворена бизнес общност и обучение

Ставайки инвеститор в Impulse Growth, вие ставате част от затворената общност от инвеститори и партньори на платформата и имате достъп до серия от майсторски класове, обучения, семинари, лекции и разбира се, инвестиционни съвети и насоки за ефективно управление на парите си.

Искаш ли да си част от
нашия успех?

Инвестиция с дългосрочен хоризонт

Висока доходност при диверсифициран риск

Кешът и депозитите отдавна не са опция за парите Ви. Оставени на инфлацията те губят покупателната си способност. От 2000 г. до средата на 2022г. натрупаната инфлация в България е близо 200%.

В Impulse Growth Ви предлагаме възможност да защитите и увеличите парите си като инвестирате в растящи компании лесно и с диверсифициран риск. Парите Ви се управляват професионално при минимална такса и от Ваш личен инвестиционен консултант.

Стандартен план - физически лица

Спестовен план - физически лица

Инвестиции за Бизнес клиенти

Кои сме ние?

Пионерите на българския капиталов пазар

Nikolay-martinov-impulse-growth

Николай Мартинов

Николай Мартинов е един от пионерите на българския капиталов пазар. С над 30-годишен опит, той е от първите 13 брокера в България. Три пъти носител на приза на БФБ „Брокер на годината“, водеща фигура в осъществяването на първото първично публично предлагане (IPO) на БФБ на „Инвестор БГ“ АД, независим член на съвета на директорите на публичната компанията „Алтерко“ АД. Реализирал над 92 000 сделки на стойност 300 млн. лева.

Viktor-Manev-Impulse-growth

Виктор Манев

Виктор Манев има 29 г. опит в областта на пазарите с частен капитал, корпоративни финанси, капиталовите пазари и публичните дружества. С компанията си той консултира сделки за над 500 млн. евро в Централна и Източна Европа. Бил е съветник на Paribas Capital, Carlsberg, BNP Paribas PF, BAE Systems, NetJets, веригата за магазини Piccadilly, „Алтерко“ АД.

Често задавани въпроси

Инвестиционната платформа Impulse Growth, благодарение на опита и визионерството на екипа си, открива млади иновативни български компании, с голям потенциал за растеж и инвестира в тяхното развитие. До момента Импулс има в портфолиото си над 15 български компании, като част от тях са публични, а други не са листвани на фондовата борса. Закупувайки акции от Импулс Вие получавате достъп до акциите на всички тези компании, които в съвкупност могат да донесат до 20% годишна доходност при минимален период на инвестицията 5 години.

Минималната сума, която физическо лице може да инвестира е 200 лв, а стъпката за юридическо лице е 2 500 лв. Физическите и юридическите лица могат да се възползват и от опцията Спестовен план, т.е. да инвестират регулярно суми близки или равни на минимално определената.

След като отправите запитване към нас, наш инвестиционен консултант ще се свърже с Вас, за да Ви обясни стъпките на инвестиционния процес. Акции от инвестиционна платформа Impulse Growth се закупуват чрез лицензиран инвестиционен посредник Карол като за целта трябва да откриете сметка и да подпишете договор с инвестиционния посредник.

Философията на Impulse Growth е да открива „сини океани“, т.е. компании, които в дългосрочен план имат стократен потенциал за растеж. Инвестираме в компаниите в момента на появяването или в ранен етап от развитието им, с опцията, че дългосрочното им развитие ще донесе висока доходност. Затова дългосрочният хоризонт на инвестиция е ключов. Една прохождаща компания изминава пътя си на развитие в рамките на 5-10-15 години. Затова подходящия минимален период за Вашата инвестиция, за да се възползвате от очакваната доходност е 5 до 10 години, макар да имате възможност по всяко време да продадете акциите и да изтеглите парите си.

Всяка инвестиция в акции носи риск. Парите на инвеститорите не са гарантирани от гаранционен фонд, създаден от държавата или с друг вид гаранция, НО …. В исторически план акциите са именно онзи актив, който побеждава инфлацията и носи най-висока доходност. Инвестиционна платформа Impulse Growth предлага на клиентите си диверсифициран портфейл, който допълнително намалява риска.

  • Предлагаме пакет от акции на над 30 компании, като с годините техният брой ще се увеличава
  • Компаниите, включени в портфейла на Impulse Growth са в различна фаза на развитие т.е. докато част от компаниите са в началото на развитието си, други бележат двуцифрени ръстове на печалбите си в последните години. По този начин колебанията в цените на акциите се изравняват в посока към растеж.
  • Професионалното управление на платформата, премахва емоцията на клиента при вземане на решение в какво и кога да инвестирам. Капиталовите пазари се движат от принципи, които най-често са обратни на човешката логика и емоция. В повечето случаи инвеститорите купуват, когато цените на акциите растат, а продават, когато падат. По този начин възможността за печалба от инвестираните средства е минимална, защото купуваме скъпо, а продаваме евтино.

Целевата средна доходност на акциите на Импулс е 20% на годишна база, но трябва да имате предвид, че тя е по-възможно да бъде достигната при дългосрочна инвестиция за минимум 5 години. Причината е, че компаниите, в които инвестира директно и индиректно инвестиционната платформа са в начален етап на развитие и е необходимо време, за да достигнат поставените си цели и да затвърдят резултатите. 

Трябва да имате предвид, че човешките реакции и емоции могат да бъдат пагубни за успешна инвестиция, защото пазарите се движат от друга логика. Дългосрочният инвеститор не се влияе от краткосрочните движения на пазара и изтегляне на инвестицията при временен спад би нарушило търсената доходност. Макар пазарите на акции често да имат по-висока волатилност, помнете че в дългосрочен план акциите исторически доказано са актива, който носи най-висока доходност.

Закупувайки акции на инвестиционна платформа Impulse Growth, Вие получавате актив, който се търгува на Българска фондова борса. В този смисъл във всеки един момент можете да подадете заявка чрез инвестиционния Ви посредник за изход от инвестицията на пазарна цена.

Стратегията „син океан“ (blue ocean) е теория на У. Чан Ким и Рене Моборньо и описва компаниите, които чрез идеите и дейността си създават ново неоспоримо пазарно пространство, в което са безспорните лидери. Основава се на възгледа, че пазарните граници и структурата на индустрията не са даденост и могат да бъдат реконструирани от действията и вярванията на играчите в индустрията.

За да бъде разбрана напълно стратеията „син океан“, трябва да бъде сравнена с „червените океани“, които представляват всички индустрии, които съществуват днес – познатото пазарно пространство. В червените океани границите на индустрията са определени и приети и конкурентните правила на играта са известни. Тук компаниите се опитват да надминат конкурентите си, за да спечелят по-голям дял от съществуващото търсене. Тъй като пазарното пространство се препълва, печалбите и растежът намаляват. 

„Сините океани“, за разлика от тях, са всички индустрии, които не съществуват днес – непознатото пазарно пространство. В сините океани търсенето се създава. Има много висок потенциал за растеж, който е едновременно печеливш и бърз. В „сините океани“ конкуренцията е без значение, защото правилата все още не са определни. 

Трудно е да инвестираш в компании „син океан“, когато те вече са успели и да спечелиш от инвестицията си, защото всички ги забелязват, когато те вече са се утвърдили. Ние в Импулс откриваме „сините океани“ в зародиш.

Инструментите, в които инвестира инвестиционна платформа Impulse Growth са с отложена такса на управление за първите 5 години, което позволява максимална инвестиция на набраните средства. Т.е. ние инвестираме средствата, които би трябвало да представляват възнаграждението ни през първите 5 години с цел да постигнем по-висока печалба. Вашият успех е и наш успех. Този метод не е практика при нито един от нашите конкуренти.

Всяка инвестиция в Impulse Growth през този портал? представлява сделка с финансови инструменти на регулиран пазар, която се таксува с 0.75% от стойността на инвестицията.