Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

DISCORDIA беше отличена с награди за лидерство в сектора и социална отговорност

DISCORDIA, една от големите бързоразвиващи се компании в портфолиото на IMPETUS Capital, беше отличена с награда на ICAP CRIF като TRUE LEADER за 2021 г. и за екополитика и социално отговорен мениджмънт от Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

Събитието TRUE LEADERS, организирано за 10-та поредна година през декември 2022 г., отличава компаниите, покриващи едновременно измерими и обективни критерии за 2021 г., по официално публикувани данни. Събитието е инициатива на ICAP CRIF, пазарен лидер в предоставянето на решения в сферата на бизнес информацията, управлението на кредитния риск, анализи, предоставяне на аутсорсинг услуги и обработка на данни, както и дигитални решения за развитие на бизнеса и отворено банкиране в много европейски държави. TRUE LEADERS са компаниите, които са сред 300 от най-печелившите компании по EBITDA (приходи преди данъци, такси, лихви и амортизация) за 2021 г., запазили са или са увеличили броя на техния персонал, имат висока кредитна оценка и са лидери в техния сектор.

Златната статуетка за TRUE LEADER в сектора беше връчена на финансовия директор на DISCORDIA Цветомир Узунов.

С грижа за опазване на околната среда

През декември 2022 г. DISCORDIA беше отличена на второ място в категория „Околна среда“ на годишните награди в областта на корпоративната социална отговорност за 2022 г. на МТСП. За отличие се бориха над 50 компании, разделени в три основни категории – „Общество“, „Човешки ресурси“ и „Околна среда“. DISCORDIA спечели признание от журитo, заради програмата си за екологично и икономично шофиране с цел намаляване на вредните емисии, през която от години минават всички водачи на компанията.

DISCORDIA е една от най-бързо развиващите се транспортни и логистични компании в Европа. Тя предлага автомобилен, железопътен, контейнерен и въздушен транспорт на територията на цяла Европа, Азия и Америка. Компанията внедрява редица иновации в бранша, като сред тях е и програмата ѝ за екологично и икономично шофиране, която намалява въглеродния отпечатък на бизнеса и го прави с 30% по-икономичен от средните европейски нива. Екипът зад IMPETUS Capital инвестира в DISCORDIA, когато автопарка ѝ наброява 230 камиона. В момента DISCORDIA има 2000 служителя и 1260 товарни композиции в автопарка си. Плановете на компанията до 2030 г. са да достигне 1 млрд. евро приходи и 10 000 служители, което ще я направи най-големия работодател в България.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.