Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Boleron въвежда първа онлайн застраховка “Живот” в България

Boleron, първият български оператор на софтуерна платформа за дигитално застраховане, въведе на пазара първата онлайн застраховка “Живот” в България. 

Продуктът “Застраховка Живот” е на най-голямата американска животозастрахователна компания MetLife. Той предлага покритие с лимит до 800 000 лева без изискване за провеждане на медицински преглед от клиента. Цената на застраховката се определя от размера на желаното обезщетение, възрастта на клиента и от срока на застраховката. При мъж на 35 години и 100 000 лева покритие цената е под 50 лева на месец. 

“В Boleron се гордеем, че успяхме да направим животозастраховането дигитално, достъпно и разбираемо за приятелите ни, семействата и клиентите ни”, коментира изпълнителният директор на компанията Александър Цветков.

Платформата на Boleron предлага всички удобства на дигиталните услуги – съхраняване на данните, автоматизация на месечните плащания и достъп до информация 24/7. Плащанията по застраховката стават лесно онлайн и могат да бъдат автоматизирани чрез банкова карта на клиента. Платформата позволява сравнение на цени и услуги между различни застрахователи, като след подписване на договор и заплащане в приложението, потребителят получава автоматична електронна полица и безплатна доставка на други необходими физически документи до посочен от него адрес. Скоро ще има и възможност за плащане чрез мобилните портфейли на Apple Pay и Google Pay.

Boleron е на българския пазар от началото на 2020 година и  предлага 28 застрахователни продукта на 11 застрахователни компании, като “Автокаско”, “Гражданска отговорност”, “Пътуване в чужбина”, “Планинска застраховка”, “Застраховка имущество”, “Екстремни спортове”, “Здравна застраховка” и “Застраховка живот”.

Стратегическата цел на Boleron е да стане лидер в дигиталното застраховане в Източна Европа, като внедрява нови технологии и навлиза на нови пазари. 

IMPETUS Capital инвестира в BOLERON през 2021 г., когато нивото на реализираните премийни приходи е под 200 000 лв., а за 2022 г. те вече са на над шест пъти по-висока стойност.  През август 2022 г., Impulse Growth инвестира още 100 000 евро в Boleron като част от общ рунд за финансиране от 2,1 млн. евро. Финансовите средства от рунда се инвестират в разрастване на екипа, внедряване на нови технологии и навлизане на чужди пазари. Приоритетни са Румъния и Гърция.Общите инвестиции в платформата са близо 4 млн. евро. 

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.