Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

BIODIT въвежда най-нови технологии в производството си

Водещата високотехнологична компания в сферата на сигурността на достъпа BIODIT, част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, на 10-и април подписа договор за финансова подкрепа за повишаване на ефикасността на производствения процес с национално и ЕС финансиране.

Основната цел на проекта на BIODIT, “Технологическа модернизация в предприятието”, е да интегрира напълно употребата на информационни и комуникационни технологии (ICT) в производството чрез въвеждане на технологии от последно поколение. Общият бюджет е 200,247 лева като половината се поема от компанията, а другата половина е грант по Програмата за икономическа трансформация на Националния план за възстановяване и устойчивост, част от NextGenerationEU. 

Чрез инвестицията, BIODIT цели да удвои производствения си капацитет и да повиши производителността си чрез дигитализация и намаляване на производствените разходи. Компанията планира да въведе нови методи на производство като 3D принтиране на пластмасови и метални елементи, линия за насищане на електронни компоненти на печатни платки и специализирани производствени софтуери за автоматизация. Това ще й позволи да произвежда годишно десетки хиляди бройки от всеки продукт, вместо досегашните хиляди. Чрез централизация на по-голяма част от производството на различните елементи, BIODIT ще намали сроковете на производство и доставка и осигури устойчивост на веригата на доставки.

BIODIT е създадена през 2010 г. в Испания, а в началото на 2021 г. е първата компания на BEAM пазара на Българска фондова борса, който специализира във финансиране на малките и средни компании в България. BIODIT набира 1 милион лева и постига рекорден 100% ръст на цената на акциите само за три часа.

Планът за развитие на BIODIT е разширяване на търговските позиции и успешно навлизане на испанския пазар, третият по големина в Европа, където вече има сключени договори с хотели.

Приходите от продажби на компанията са се увеличили с над 400% за първите шест месеца на 2022 г. на годишна база. Дружеството отчита приходи от 433 хиляди лева за първото полугодие и печалба от 116 хиляди лева.

IMPETUS Capital инвестира в BIODIT през 2018 г. и оттогава цената на акциите ѝ се е увеличила почти двойно.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии