Разгледай новата ни Академия за Лични Финанси и се включи

BIODIT ще оборудва всички обекти на BILLA в България

BIODIT, бързорастящата компания от портфолиото IMPETUS Capital и Impulse Growth, сключи договор с BILLA и ще оборудва всичките 149 магазина на веригата в България със своята система за управление и контрол на работното време на служителите. 

“Това за нас е голяма стъпка в стремежа си да модернизираме работните процеси в България”, споделя екипът на BIODIT.  

Това е петият договор, който BIODIT обявява за малко повече от месец. На 11 юли, производителят на технологични решения за контрол на достъпа обяви споразумение с “Инд комерс”, дистрибутор на Hyundai за България, за доставката на специално разработени устройства за автомобилна защита. На 26 юни, BIODIT обявяви договор за високотехнологично оборудване на ваканционни  къщи в Utopia Forest, хотелски комплекс на юг от Бургас. По-рано през юни, BIODIT сключи договор за дистрибуция в Нигерия, най-големият пазар в Африка, с нигерийската Altitude Group, чиито акции се търгуват на Лондонската фондова борса. BIODIT инсталира и система за управление на персонала и за оператора на летището в София – SOF Connect.  

BIODIT е създадена през 2010 г. в Испания, а в началото на 2021 г. е първата компания на BEAM пазара на Българска фондова борса, който специализира във финансиране на малките и средни компании в България. BIODIT набира 1 милион лева и постига рекорден 100% ръст на цената на акциите само за три часа.

BIODIT е разработила първата в света безжична биометрична система за заключване – WBLS® (Wireless Biometric Locking System), която не изисква окабеляване, предварително инсталиране, строителство или ремонтни дейности. Освен за хотелски стаи, продуктите на BIODIT се използват за достъп до производства, офиси, бизнес центрове, болници, конферентни зали, фитнес салони, гаражи, автомобили и др. 

През 2022 г. BIODIT сключи договори за продажби на стойност 1,64 млн. лв., а приходите ѝ са над 800 хил. лева. Целта на компанията е през 2023 г. да увеличи продажбите си със 100%.

IMPETUS Capital инвестира в BIODIT през 2018 г. и оттогава цената на акциите ѝ се е увеличила почти двойно.

Сподели