Impulse GROWTH стартира емисия на варанти

BIODIT с първи договор с хотел в София

Докато продължава да печели нови клиенти сред туристически обекти в Испания, Гърция и на българското Черноморие, BIODIT сключи и първия си договор с хотел в София. Високотехнологичната компания, част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, ще инсталира иновативното си хотелско решение за контрол на достъпа в новостроящия се четиризвезден хотел Blue Star в столицата. Системата ще бъде внедрена в партньорство с А1 и Брадърс секюрити груп.

Сключеният договор е успешна стъпка за разрастването на BIODIT на българския пазар. Именно София е районът в България с най-много нощувки в места за настаняване за 2022 г. като изключим, разбира се, Черноморието. Столицата се възстанови от удара върху пътуванията, който нанесе Ковид-19, и отбеляза почти двоен ръст на броя на нощувките, който достигна до 2 034 994 през 2022 г. 

BIODIT планира по-нататъшно разширяване на позициите си и на испанския пазар, третият по големина в Европа, където вече има сключени договори с хотели.

BIODIT е създадена през 2010 г. в Испания, а в началото на 2021 г. е първата компания на BEAM пазара на Българска фондова борса, който специализира във финансиране на малките и средни компании в България. BIODIT набира 1 милион лева и постига рекорден 100% ръст на цената на акциите само за три часа.

BIODIT е разработила първата в света безжична биометрична система за заключване – WBLS® (Wireless Biometric Locking System), която не изисква окабеляване, предварително инсталиране, строителство или ремонтни дейности. Освен за хотелски стаи, продуктите на BIODIT се използват за достъп до производства, офиси, бизнес центрове, болници, конферентни зали, фитнес салони, гаражи, автомобили и др. 

През 2022 г. BIODIT реализира продажби на стойност 1,64 млн. лв., а приходите ѝ са над 800 хил. лева. Целта на компанията е през 2023 г. да увеличи продажбите си със 100%.

IMPETUS Capital инвестира в BIODIT през 2018 г. и оттогава цената на акциите ѝ се е увеличила почти двойно.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.