Разгледай новата ни Академия за Лични Финанси и се включи

BIODIT разширява дейността си в партньорство с TEKRA

Високотехнологичната компания BIODIT, част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth, разширява дейността си чрез партньорство с TEKRA – една от трите водещи фирми за дистрибуция на системи са сигурност в България с повече от 30 години опит на пазара. BIODIT, която е специализирана в разработката и производството на модерни системи за сигурност, контрол и идентификация, базирани на биометрични данни, е най-новият партньор на TEKRA от 2022 г. Двете компании се представят заедно и на туристическото изложение Ваканция & СПА Експо 2023.

TEKRA е търговска компания с 30-годишен опит и водеща пазарна позиция в доставката, B2B търговията и инженеринга на широка гама продукти и комплексни решения за вътрешно-сградни инсталации – електроматериали и оборудване, осветление, системи за сигурност и противопожарна безопасност, информационни системи и сградна автоматизация.

За нас партньорството с TEKRA е следващата стъпка в развитието на компанията ни“, казва изпълнителният директор на BIODIT. През последните две години основен фокус на екипа на BIODIT беше валидирането на различните решения и продукти на пазарите в България и Испания. Вече е настъпил момента да се изградят дългосрочни партньорства с водещи дистрибутиращи компании в цяла Европа.

Конкурентно предимство в бранша

BIODIT предлага системи за сигурност и контрол, които съчетават добър хардуер с изключително лесна поддръжка, мултифункционален софтуер и атрактивен бизнес модел. По думите на изпълнителния директор на компанията, конкурентното предимство на компанията се изразява в комплексния подход към предлаганите на клиентите услуги. „Не на последно място стои мотивацията на екипа на BIODIT, стремежът да станем един от пазарните лидери в нашата област през следващите пет години“, добавя той.

Планове за водеща позиция в Европа

Планът за развитие на BIODIT е разширяване на търговските позиции и успешно навлизане на нови пазари. Продуктите за сигурност, контрол на достъпа и идентификация, на базата на биометрични данни на BIODIT се използват във всички браншове, като към днешна дата най-широко приложение имат в хотелиерството, в офис сградите и големите ритейл компании. В България 15 хотела използват системите за контрол на достъпа на BIODIT, а в Испания компанията е подновила 5-годишни договори с два хотела.

В следващите три години BIODIT се фокусира върху изграждане на представителства в най-малко пет други държави и продажби в двойно повече. Освен в Европа, мениджмънтът на компанията разглежда възможностите да започне активна търговска дейност и на други континенти. Краткосрочният план за следващите дванадесет месеца на BIODIT включва и доразработката на мобилното приложение за управление на персонала по почистване и поддръжка в хотелите. Компанията работи активно и по няколко интеграции с водещи световни доставчици на PMS хотелски системи, които ще ѝ позволят да предлага хотелските си решения на различни пазари.

Сподели