Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Bianor увеличи капитала си с 8 милиона лева

На 28 юни 2023 г., Bianor успешно приключи процедурата по повишаване на капитала си, привличайки инвестиции от  8 001 849 лева. Високотехнологичният холдинг от портфолиото на Impulse Growth използва увеличения си капитал, за да придобие нови компании, в подкрепа на растежа си. 

Bianor обяви сключването на окончателни договори за придобиване на 100% от капитала на дружествата „Айтидо Технолоджис“ ООД (ITIDO) и „Дейтабрийд“ ЕООД (Databreathe). След придобиването, холдингът очаква да удвои приходите си и да повиши показателят за доход на акция (EPS) от 0.40 до 1.40 лева. Bianor продължава да разглежда възможности за последващи придобивания. 

В процедурата по увеличение на капитала участваха общо 37 инвеститора, включително три институционални фонда. Записани са 470 697 акции с номинал 1 лев и емисионна стойност 17 лева. За последните пет години, стойността на акциите на Bianor е с близо четирикратен ръст.

Коста Йорданов, съосновател и изпълнителен директор на Bianor, благодари на инвеститорите. Той описа успешното набиране на капитал като част от програмата на холдинга за повишаването на неговата разпознаваемост сред инвестиционната общност. 

През първото тримесечие на 2023 г., Bianor реализира 27% ръст на приходите на продажби на годишна база до близо 1,5 млн. лева. На проформа консолидирана база с новопридобитите компании, групата реализира приходи за тримесечието от 3 млн. лева.

Информация за придобитите от bianor компании

ITIDO е създадена от Христо Стоянов и Християн Македонски през 2014 г., първоначално под името FutureSoft. Тя е неизменна част от българската IT екосистема и член на българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) още от създаването си. ITIDO допринася непрестанно за развитието на благоприятна среда за софтуерната индустрия в България.

ITIDO специализира в разработката на уеб и мобилни софтуерни продукти и в дигитализацията и автоматизирането на бизнес процеси. Компанията е предпочитан партньор на много успешни продуктови стартъпи, на които помага в целия процес на създаване на продукт: от идеен проект, през тестване и потребителска валидация, до техническа реализация и позициониране на пазара.

Компанията има голям брой дългосрочни клиенти от Германия, Финландия, Швеция, Норвегия, САЩ, Великобритания, Швейцария и Холандия, сред които Bosch, Nokia, Aurubis, Epson, Nexmo, ICT Group, Giraffe360, Arealize.

Databreathe е основана от Николай Рашев през 2016 г. и се занимава с анализ на данни и изкуствен интелект (AI), като помага на бизнес клиентите си да взимат по-добри и информирани решения. Основни клиенти на Databreathe са големи американски компании от сектора на онлайн търговията, които имат за цел да увеличат своите продажби чрез оптимизиране на бизнес процеси, анализ на поведението на потребителите и изготвяне на персонализирани предложения.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.

Подобни статии