Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Allterco с отличие за идеи, които променят света

Allterco беше отличена като една от двете компании финалисти в “Наградите за 2023 г. за идеи, които променят света” на американското бизнес издание Fast Company. Allterco е производител на IoT устройства, част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth.

Класацията отличава компании, които правят света ни “по-достъпен, по-устойчив, и с повече равни възможности”. Allterco e в категорията на компании от среден размер, които имат между 100 и 999 служители.

Отличието е за устройствата за автоматизация на дома от серията “Shelly”. Allterco обяви през април 2023 г., че започва произвоството на собствен “Shelly” микрочип.

Производството на собствени чипове е следващ етап от развитието на Allterco. Това е конкурентно предимство за Allterco в бранша на IoT, коментира тогава съоснователят на IMPETUS Capital Николай Мартинов.

Allterco  разработва и произвежда висококачествени IoT (“интернет на нещата” продукти за удобство в дома, здраве и лична грижа и проследяване на товари, лични вещи и домашни любимци. Allterco e единствената българска компания, чиито акции освен на Българска фондова борса, се търгуват и на Франкфуртската фондова борсa. IMPETUS Capital инвестира в Allterco през 2015 г., когато цената на акцията е 1,45 лв. Новите оценки показват, че цена от 55 лв. на акция преди 2030 г. е напълно реална и постижима.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.