Boleron излиза на пазара за растеж BEAM

Allterco постига 75% ръст спрямо Q3 2021

Allterco, една от бързорастящите компании в портфолиото на IMPETUS Capital, постига 75% ръст спрямо трето тримесечие на 2021 г. Резултатите ѝ от Q3 2022 надминават очакванията за представянето, беше отчетено на редовната среща с инвеститорите на Impulse Growth в края на деветмесечието.

Allterco обяви 57,9 млн. лв. приходи от дейността за Q3 на 2022 г. и обнови официалните прогнози за 2022 г. Данните показват 50% ръст на приходите от продажби на устройства спрямо същия период на предходната година. Приходите от продажби на устройства за автоматизация на дома с марката Shelly се увеличават с 51.0% до 54.5 млн. лева. Приходите от устройства за проследяване MyKi се увеличават с 32.5% до 3.2 млн. лева.

“Убеден съм, че във време на криза Allterco ще продължи да расте и ще завзема нови пазари“, коментира Николай Мартинов. „Данните за трето тримесечие показват ускоряването й“, добавя той. По думите на Мартинов в следващите минимум три години компанията ще поддържа възходящия си тренд.

Allterco създава иновации чрез проектирането, производството и разпространението на висококачествени IoT продукти. Най-популярните от тях са линията Shelly за домашна автоматизация, детските смарт часовници MyKi, тракерите MyKi и серията за лична грижа MyKi Care. Екипът зад IMPETUS Capital инвестира в Allterco за пръв път през 2015 година. До момента тя е увеличила 14 пъти себестойността си и капиталовложенията на своите инвеститори.

Сподели

Стани част от успеха

Благодарение на Impulse Growth – платформата за непрофесионални инвеститори на IMPETUS Capital, днес всеки има достъп до балансиран портфейл от дивидентски и иновативни, бързорастящи компании и може да стане част от успеха на най-бързо растящите иновативни компании на България.